Greek Maldives: Αρκοί & Μαράθι, εξωτικά διαμάντια του Αιγαίου -βίντεο

12

Το Μαράθι είναι το παραδεισένιο νησάκι των Δωδεκανήσων, μια ανάσα από το ιερό νησί της Πάτμου. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών, μια συστάδα μικρών νησιών και βραχονησίδων στη βόρεια πλευρά των Δωδεκανήσων και έχουν χαρακτηριστεί ως οι «ελληνικές Μαλδίβες».

Μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το νησί μόνο βάρκα από το απάνεμο λιμανάκι των Αρκιών.

Το νησάκι του Νότιου Αιγαίου, χαρακτηρίζεται από την άγρια ομορφιά του, τα γαλαζοπράσινα νερά και το καλό, σπιτικό φαγητό. Η μοναδική αμμώδης, χρυσαφένια παραλία του νησιού, είναι ιδανική για χαλάρωση, διάβασμα και ρέμβη.

Το Μαράθι είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πολύβουη καθημερινότητα και επιθυμούν να απομονωθούν σε μια γωνιά του Αιγαίου. Υπάρχουν λίγα δωμάτια και δυο ταβέρνες, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι τον χειμώνα είναι μόλις πέντε.

Το Μαράθι (ή Μάραθος) είναι νησίδα των Δωδεκανήσων και ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από των οικισμό των Αρκιών. Το νησί αν και εξαιρετικά μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα, είναι κατοικημένο και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν στο Μαράθι, δύο ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τον χειμώνα οι μόνοι κάτοικοι που παραμένουν είναι τρία αδέρφια, ιδιοκτήτες των καταστημάτων του νησιού.

Το νησί πριν το 1978 δεν είχε καθόλου ζωή. Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ήταν εκείνη την χρονιά που εγκαταστάθηκε στο Μαράθι μια οικογένεια που επέστρεψε από την Αυστραλία, για να φτιάξει στο νησάκι το δικό της μικρό ησυχαστήριο, μετατρέποντας την άγονη μέχρι τότε γη σε επίγειο παράδεισο.

Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στα 200 μέτρα από την νότια άκρη της παραλίας του Μαραθιού και στα 30 μέτρα υψόμετρο. Το μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι ξεκινά από την παλιά ταβέρνα του Πειρατή.

Από το μοναστήρι μπορείτε να ακολουθήσετε σύντομο βατό μονοπατάκι, το οποίο κατευθύνεται προς την ψηλότερη κορφή του νησιού νότια (50 μέτρα). Από το σημείο η θέα είναι μαγική και τα βλέμματα ανοίγουν προς κάθε σημείο του ορίζοντα. Αξίζει η μικρή αυτή παράκαμψη για να απολαύσετε το τοπίο, ιδιαίτερα την μεθυστική ώρα του ηλιοβασιλέματος.

πηγή-reader.gr