Kέϊκ πορτοκαλιού σε φύλλο κρούστας γεμιστό με ganache

28

Kέϊκ πορτοκαλιού σε φύλλο κρούστας γεμιστό με ganache

Μοσχοβολιστό και βελούδινο. Ενώ δεν έχει σιρόπι, είναι ιδιαίτερα ζουμερό αφού τα πορτοκάλια του χαρίζουν υδαρή υφή. Το φύλλο του, τραγανό και η «καρδιά» του σοκολατένια! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!

Kέϊκ πορτοκαλιού σε φύλλο κρούστας γεμιστό με ganache

Υλικά:

  • 7 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. Βούτυρο μαλακωμένο
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 9 αυγά
  • Για την ganache
  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για το σερβίρισμα
  • Διακοσμητικά ζαχαρωτά
  • Ζάχαρη άχνη, ΩΜΕΓΑ

Οδηγίες

    • 1

      Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω την σοκολάτα και ζεσταίνω και τα δύο υλικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 18 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

    • 2

      Πλένω καλά τα πορτοκάλια, τα βάζω σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτω με νερό. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνω τη φωτιά και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Σουρώνω τα πορτοκάλια και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

    • 3

      Μεταφέρω τα πορτοκάλια σε ένα πολυμίξερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή πάστα.

    • 4

      Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

    • 5

      Boυτυρώνω ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ.

    • 6

      Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 5 λεπτά να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω τον πουρέ πορτοκαλιών και αναδεύω (δεν χτυπάω με δυνατή ταχύτητα) μέχρι να ενωθεί με το μείγμα

    • 7

      Στρώνω στη φόρμα 3 ελαφρώς ζαρωμένα, φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Με ένα ψαλίδι κόβω όσο από το φύλλο περισσεύει και αδειάζω το μισό μείγμα πορτοκαλιού. Βγάζω τον παγωμένο δίσκο σοκολάτας και τον τοποθετώ στη φόρμα. Καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.

    • 8

      Βουτυρώνω καλά ένα φύλλο κρούστας και το «μαζεύω» σαν φυσαρμόνικα από την μακριά πλευρά. Το τυλίγω σε ρολό και το τοποθετώ στο κέντρο του κέικ. Συνεχίζω να βουτυρώνω και να διπλώνω τα φύλλα, τοποθετώντας τα γύρω γύρω από το πρώτο ρολάκι, φτιάχνοντας ένα «τριανταφυλλένιο» σχέδιο.

    • 9

      Βουτυρώνω τις λωρίδες και ψήνω το γλύκισμα για 1 ώρα & 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    • 10

      Το αφήνω να κρυώσει και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Στολίζω με ζαχαρωμένα λουλουδάκια και σερβίρω.

    • Διαβάστε επίσης: 

Ρεβανί με κρέμα, το γλυκό της Πόλης

Πηγή