Ν.Σταυρέλης- Ένσταση στο δήμο Κορινθίων για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου (6ου Συντάγματος Πεζικού)

469
Αυτή την ένσταση καταθέσαμε στο Δήμο Κορινθίων για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη (6ου Συντάγματος Πεζικού)
ΕΝΣΤΑΣΗ
Του Δημοτικού Συμβούλου
Νικολάου Σταυρέλη
Επικεφαλής της παράταξης
ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Κατά της υπ’ αριθμ. 10/14-2-2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης της πολεοδόμησης του στρατοπέδου 6ου Συντάγματος Πεζικού (Καλογερογιάννη)
Με την παρούσα ένστασή μας ζητάμε να τροποποιηθεί η πολεοδομική μελέτη, όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα ζητάμε:
1) Την διατήρηση του υπάρχοντος ιστορικού γηπέδου ποδοσφαίρου της δεκαετίας του 1950 με την κερκίδα, καταργουμένων των Οικοδομικών Τετραγώνων 7 και 18 και μεταφορά αυτών των Ο.Τ. στη νότια πλευρά του στρατοπέδου επί της Αγίας Άννης
2) Την δημιουργία ενός μεγάλου Υπερτοπικού πάρκου άνω των 20 στρεμμάτων στη νότια πλευρά του σημερινού χώρου του στρατοπέδου αντί των διάσπαρτων μικρών Κ.Χ. τα οποία δεν αποφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στον Κορίνθιο πολίτη. Το πάρκο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναψυχή, περίπατο, εκδηλώσεις, κυκλοφοριακή αγωγή κ.ά.
3) Το ανώτατο ύψος των οικοδομών να μειωθεί από 12 μέτρα που προτείνεται στην Πολεοδομική Μελέτη σε 7,5 μέτρα, αφενός για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας με τις όμορες ιδιοκτησίες των περιοχών Αγίας Άννας, Μπαθαρίστρας και Βοσέϊκων και αφετέρου διότι 4όροφα κτίρια στην περιοχή εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους λόγω της γνωστής σεισμογενούς περιοχής. Προτείνουμε Σ.Δ. 0,8, Κάλυψη 60%, Ύψος 7,5 μέτρα με διόροφα κτίρια,
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ