Νέα εικόνα αποκτούν σχολεία σε Νεμέα, Καλλιάνους και Γκούρα – Προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης

Με γρήγορους ρυθμούς υλοποιούνται οι παρεμβάσεις μέσω του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», με στόχο τα σχολικά συγκροτήματα να είναι έτοιμα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεμέας, καθώς και στα σχολικά συγκροτήματα Καλλιάνων και Γκούρας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου».

Την πορεία των παρεμβάσεων διαπίστωσε από κοντά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, ο οποίος επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τα τρία σχολεία και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμα, οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως και οι σχολικές μονάδες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα ανανεωμένο, λειτουργικό και ασφαλέστερο περιβάλλον με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στις σχολικές υποδομές

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5×5, την ανακαίνιση και αναβάθμιση των χώρων υγιεινής, τη βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία, καθώς και βαψίματα και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Πρόκειται για έργα που αναβαθμίζουν ουσιαστικά την καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, άθλησης και ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών αποτελεί πλέον το βασικό ζητούμενο, καθώς πλησιάζει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα σχολεία θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικά για να υποδεχθούν τα παιδιά.

FACEBOOK

Δείτε επίσης

Μια μοναδική παράσταση που ξύπνησε μνήμες από χαμένες πατρίδες,ζήσαμε χτες στην Αρχαία Κόρινθο-φωτο