Σοκ στο Βατικανό: Κατηγορούν ιερέα ότι βίαζε και εξανάγκαζε μοναχές σε ομαδικό σεξ

2247

Σλοβένος ιερέας που λέγεται ότι βρίσκεται κοντά στον Πάπα κατηγορείται ότι εξανάγκαζε μοναχές να συμμετάσχουν σε όργιο με ομαδικό σεξ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Daily Mail, επικαλούμενη ιταλική εφημερίδα.

Ο Marko Ivan Rupnik, 68 ετών, κατηγορήθηκε από μια πρώην καλόγρια ότι χρησιμοποίησε τον «ψυχοπνευματικό» έλεγχό του πάνω της πριν από περίπου τρεις δεκαετίες για να την αναγκάσει σε ανάρμοστες πράξειςπεριλαμβανομένου του σεξ. Την ανάγκασε επίσης να παρακολουθήσουν πορνογραφικές ταινίες.

Την εποχή των καταγγελιών, ο Rupnik, ο οποίος είναι γνωστός στην εκκλησία για τα έργα τέχνης του, ήταν πνευματικός διευθυντής μιας μονής στη Σλοβενία και η πρώην καλόγρια, σήμερα 58 ετών, περιέγραψε πώς αγνοήθηκαν τα παράπονά της κατά του ιερέα.

Ο Rupnik βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που συγκλονίζει τους Ιησουίτες, ένα καθολικό τάγμα ιερέων και αδελφών, του οποίου ο Πάπας Φραγκίσκος είναι μέλος.

Η πρώην καλόγρια είπε στην ιταλική ερευνητική εφημερίδα Domani την Κυριακή σε μια εκρηκτική μαρτυρία: «Ο πατέρας άρχισε αργά να μπαίνει μέσα στον ψυχολογικό και πνευματικό μου κόσμο, εκμεταλλευόμενος τις αβεβαιότητες και την ευθραυστότητά μου και χρησιμοποιώντας τη σχέση μου με τον Θεό για να με ωθήσει σε σεξουαλικές εμπειρίες μαζί του».

Η καλόγρια ισχυρίστηκε ότι ο Rupnik έκανε σεξ μαζί της και την εκφόβιζε για να σιωπήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο σλοβενικό μοναστήρι μεταξύ 1987 και 1994.

Ισχυρίστηκε ότι ο Rupnik είχε ζητήσει από εκείνη και μια άλλη μοναχή να κάνουν σεξ μαζί του, λέγοντας ότι θα αναπαράγουν την τριπλή σχέση μεταξύ του Θεού, του Ιησού και του Αγίου Πνεύματος. Είπε ότι πίστευε ότι ο Rupnik είχε κακοποιήσει έως και 20 γυναίκες.

Περιέγραψε λεπτομερώς τα χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης και πνευματικής χειραγώγησης από τον Rupnik και είπε ότι έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να τον καταδώσει μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει Ιησουίτες και άλλους ανωτέρους που τον προστάτευαν συστηματικά. «Ήταν πραγματικά μια κατάχρηση συνείδησης», είπε η μοναχή.

Είπε ότι η πρώτη της καταγγελία για τη συμπεριφορά του χρονολογείται από το 1994 στη Σλοβενία, αλλά ότι αγνοήθηκε καθώς η κοινότητα του Rupnik – πρώτα στη Σλοβενία και μετά στη Ρώμη – μεγάλωσε και απέκτησε διεθνή απήχηση.

Οι ισχυρισμοί της ανάγκασαν την Κυριακή το τάγμα των Ιησουιτών του Πάπα Φραγκίσκου να ζητήσει από τυχόν άλλα θύματα να προσέλθουν με καταγγελίες κατά του Rupnik. Προέκυψε ότι ο Rupnik ουσιαστικά αφέθηκε ελεύθερος από το Βατικανό δύο φορές παρά τις καταστροφικές μαρτυρίες γυναικών που είπαν ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά και πνευματικά.

Οι Ιησουίτες ζήτησαν νέα στοιχεία εναντίον του Rupnik και προσέφεραν ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με την υπόθεσή του, σε μια προσπάθεια να καταπνίξουν το σκάνδαλο

ethnos.gr