Στον τόπο όπου μεγάλωσε (Χιλιομόδι Κορινθίας)το τελευταίο «αντίο» στην Ειρήνη Παππά-φωτο

633

Στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου στην ηθοποιό Ειρήνη Παππά που άφησε την τελευταία της πνοή, την Τετάρτη σε ηλικία 96 ετών.

Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο πατρικό της, στο Χιλιομόδι. Τα τέσσερα ανίψια της, Μανούσος Μανουσάκης, Αίας Μανθόπουλος, Μέλια και Κάσσιος όπως και όλη η οικογένεια, ζήτησαν αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Στην κηδεία παρευρέθησαν – μεταξύ άλλων – η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Μανούσος Μανουσάκης,   η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, ο Ηλίας Ψινάκης.

Ανάμεσα τους ο υφυπουργός Νίκος Ταγαράς, η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος, οι ηθοποιοί Γιώργος Βογιατζής, Νίκος Βερλέκης και Αίας Μανθόπουλος, ο οποίος ήταν και ανιψιός της εκλιπούσας, αλλά και πολλοί κάτοικοι του Χιλιομοδίου, όπου γεννήθηκε και έζησε σχεδόν ως την ενηλικίωσή της η Ειρήνη Παπά.

Φέτος το καλοκαίρι εγκαινιάστηκε το θέατρο που εκείνη από σεμνότητα, δεν δεχόταν να πάρει το όνομα της. Οι κάτοικοι λένε ότι ήταν πολύ σημαντικό που το θεάτρο «Ειρήνη Παπά» εγκαινιάστηκε όσο η 96χρονη, ήταν εν ζωή. Βρίσκεται στο Λόφο Νικηταρά και φιλοξένησε το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με χωρητικότητα 800 θέσεων.

Πηγή φωτο: http://ieidiseis.gr 

http://ertnews.gr

http://tlife.gr

http://protothema.gr

NDP – Πέτρος Νικολαρέας