Τάσος Μποζίκης-2,5 χρόνια από την φωτιά των Αθικίων…δεν έχει γίνει κανένα έργο-φωτο

Κ.Περιφερειάρχη Π.Νικα έχουν περάσει 2,5 χρόνια από την φωτιά των Αθικίων σε μια περιοχή που κάηκε εκτός των άλλων,σχεδόν ολοκληρωτικά,ένα πανέμορφο υψηλό δάσος Πεύκης που δρούσε ως απόλυτη προστατευτική ομπρέλα προστατεύοντας σχεδόν απόλυτα το υποκείμενο χαλαρό δασικό έδαφος από επιφανειακές, αυλακωτές.

Χαραδρωτικες και πρανικες διαβρώσεις και ολισθήσεις, ενώ ρύθμιζε τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις αποσβένοντας την πλημμυρική επικινδυνότητα της περιοχής.

Το χαλαρό έντονα περα του δασικού  έδαφους  απορροφούσε μεγάλες ποσότητες νερού μειώνοντας τις πλημμυρικές  αιχμές και αυξάνοντας σημαντικά τα υπόγεια νερά της περιοχής.<<Απαιτείται αμεση ανάγκη υλοποίησης έργων στην καμένη περιοχή, που προσδιοριζονται σε ορεινά υδρονομικά αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά.

Δηλαδή η σύνταξη σχετικής μελέτης ορεινών υδρονομικών έργων-αντιδιαβρωτικα(κορμό φράγματα, κορμό δέματα κτλ)και έργων ανάσχεσης>>.Προβλέπεται Κ.Περιφερειρχη να κάνετε κάτι από τα παραπάνω η θα παραμείνουν ετσι οπως ειναι ακόμα και τώρα;

Μποζίκης Τάσος Περιφερειακός Σύμβουλος.Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο.