Θ.Περαχωρίτης“Σεβασμό και ισονομία”… Απαιτούμε από όλους στον Τενεάτη Αθικίων

307

Επιστολή στα ΜΜΕ της Κορινθίας απέστειλε ο τεχνικός διευθυντής του Τενεάτη Αθικίων, Θανάσης Περαχωρίτης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Κορίνθου, ο οποίος έχει υπηρετήσει τον Τενεάτη από όλα τα πόστα, κάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία της ομάδας των Αθικίων, τον τρόπο που λειτουργεί και την έχει φέρει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή σεζόν και ζητά σεβασμό και ισονομία.

Αναλυτικά η επιστολή του Περαχωρίτη:

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Αθίκια Κορινθίας, όπου κι ακόμα εδώ ζω. Κατάγομαι από ένα χωριό, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο, αγαπάμε υπερβολικά το ποδόσφαιρο. Όλη μας η ζωή περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο και από την ομάδα μας – τον ΤΕΝΕΑΤΗ – τη μεγάλη μας αγάπη. Το καμάρι του χωριού μας.

Ενός χωριού που αναλογικά με τον πληθυσμό του, έχει βγάλει πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν μέχρι το ανώτερο επίπεδο (Εθνική Ελλάδας, Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία).

Η ομάδα του ΤΕΝΕΑΤΗ για 4 συνεχείς χρονιές (1980–1984) αγωνίστηκε στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία (αντίστοιχη Γ΄ Εθνική Κατηγορία σημερινή) έχοντας στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές μόνο από το χωριό μας.

Να σας υπενθυμίσω ότι ο πρωταθλητής της τότε Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας προβιβαζόταν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Όλοι οι ποδοσφαιριστές από τα Αθίκια. Το ξαναγράφω διότι πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι κάτι το μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Επίσης, από τα Αθίκια κατάγεται εν ενεργεία προπονητής ποδοσφαίρου που έχει προπονήσει ομάδα στο πρωτάθλημα της SUPERLEAGUE. Αναλυτής ποδοσφαίρου σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της SUPERLEAGUE, γέννημα-θρέμμα Αθικιώτης. Να μην αναφερθώ στους τόσους Αθικιώτες διπλωματούχους προπονητές που εργάζονται σε ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ή των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Κορινθίας και έχει προκριθεί στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Κορινθίας.

Το ρόστερ του ΤΕΝΕΑΤΗ απαριθμεί 30 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 24 κατάγονται από τα Αθίκια, 5 κατάγονται από γειτονικές πόλεις ή χωριά του Δήμου Κορινθίων και μόνο 1 δεν έχει καταγωγή από το νομό Κορινθίας.

Η ομάδα της Κ–16 που απαριθμεί 18 αθλητές, όλοι από το χωριό μας, αγωνίζεται και πρωταγωνιστεί στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Επίσης, στα υπόλοιπα τμήματα των ακαδημιών αγωνίζονται περί τα 50 περίπου παιδιά και οι ακαδημίες μας συμμετέχουν σε τουρνουά ακαδημιών που γίνονται εντός και εκτός νομού Κορινθίας.

Τέλος, να μην ξεχάσουμε και την ομάδα Παλαίμαχων ΤΕΝΕΑΤΗ με ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών όπου δίνουμε αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλη την Ελλάδα.

Όλα τα προηγούμενα τα αναφέρω σήμερα, μετά από μία μεγάλη πρόκριση και όχι μετά από μία ήττα. Την Τετάρτη το απόγευμα βρέθηκε στο γήπεδο του Λουτρακίου σχεδόν όλο το χωριό των Αθικίων για να παρακολουθήσει τον προημιτελικό αγώνα κυπέλλου της ομάδας μας ενάντια σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο.

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή, παιδάκια-ηλικιωμένοι-γυναίκες-άνδρες, βρέθηκαν εκεί ώστε να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Αυτή η ομάδα λοιπόν – που για εμάς είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ – πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους με σεβασμό και ισοτιμία.

Ισοτιμία και όχι εύνοια. Όχι αδικία εις βάρος της αντίπαλης ομάδας. Επαναλαμβάνω δεν είμαι στεναχωρημένος και ξεσπάω εναντίον όλων. Το αντίθετο συμβαίνει. Είμαστε χαρούμενοι όλοι οι Αθικιώτες – αλλά και ταπεινοί – ύστερα από τη μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Κορινθίας.

Αλλά απαιτούμε τον ΣΕΒΑΣΜΟ από όλους. Τα ανθρώπινα λάθη φυσικά και είναι αποδεκτά. Αλλά μόνο αυτά. Απαιτούμε την ισοτιμία και τίποτα παραπάνω. Αλλά ούτε και παρακάτω όμως. Δεν είμαστε καλύτεροι, ούτε χειρότεροι. Απλά είμαστε διαφορετικοί».

Με εκτίμηση, Θανάσης Περαχωρίτης

(Φίλαθλος ΤΕΝΕΑΤΗ ΑΘΙΚΙΩΝ /
Διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου /
Βετεράνος ποδοσφαιριστής Α΄ Εθνικής Κατηγορίας
(Βέροια, Κόρινθος, Τενεάτης Αθικίων)