Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου… Η Νεμέα στο Ηρώδειο-φωτο

796
Η Νεμέα στο Ηρώδειο
Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στο Ηρώδειο(όπως λανθασμένα έχει επικρατήσει ,κανονικά είναι στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού),η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού,θα δοσει συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκη ,παίζοντας δύο σημαντικά έργα αυτού ,το <<Χαμόγελο της Τζοκόντας>> ,και τους <<Ορνιθες>> .
Στην μέγιστη αυτή εκδήλωση θα συμμετέχουν:
1.Η Χορωδία της ΕΡΤ(Διεύθυνση διδασκαλίας Μιχάλης Παπαπέτρου)
2.Η Χορωδια των Μουσικών Συνολων του Δήμου Αθηναίων και
3.Η Παιδική Χορωδία Rosarte.
ΕΔΩ. ΑΚΡΙΒΩΣ βρίσκεται και η αιτιολογία του τίτλου του παρόντος άρθρου.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η συμμετοχή της ΝΕΜΕΑΣ μέσω μιας πραγματικά ταπεινής και μεγάλης καλλιτέχνιδας ,που δεν είναι άλλη από την δική μας
Μαρία Ζαβιτσα.
Η Μαρία Ζαβιτσα είναι η μεγάλη μας Σοπράνο με την βελούδινη φωνή ,που χρόνια τώρα , διαπρέπει εντως και εκτως Ελλάδος κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους ίδιον του σπάνιου χαρακτήρα της.
Η Νεμέα της οφείλει πολλά ,γιατί άνοιξε δρόμους πολιτισμού τα προηγούμενα χρόνια ,και είναι πάντα παρούσα όταν της ζητηθεί η συμμετοχή της στην οποια εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό του τόπου.
ΟΜΩΣ ,θεωρώ ότι θα πρέπει ,ο Δήμος στους Νεμεατες καλλιτέχνες ,αυτού μάλιστα του διαμετρήματος ,να δόσει τα ηνία ,ώστε ο πολιτισμός να ακολουθήσει τροχιά ανάπτυξης και η πόλη να ωφεληθεί τα μέγιστα.
ΚΑΘΕ χρόνο ,θα πρέπει στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου ,να περιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι σπουδαίοι Νεμεατες καλλιτέχνες ως πρωταγωνιστές και όχι ως παρίες του όλου συστήματος.
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ παιδιά ,οι δικοί μας άνθρωποι πρέπει να έχουν μέλλον στον τόπο μας.
Δεν είναι δυνατόν χρόνια τώρα, να τους ανακαλύπτουμε τελευταίοι,ενώ οι άλλοι ,οι εκτως περιοχής να τους τιμούν αποδίδοντας τους τα πρέποντα.
Και επίσης ,θα έπρεπε μια αντιπροσωπεία από εκπροσώπους των τοπικών αρχών να παρεβρισκονται πάντα στον χώρο όπου δημιουργούν ,και μας κάνουν περήφανους είτε αυτό είναι μουσική,είτε θέατρο,είτε λογοτεχνία,ποίηση,είτε επιστήμη.
Όπου είναι θα πρέπει να είμαστε ,κι αυτό είναι μια επίσης πρόταση μου στο Δ.Σ του Δήμου Νεμέας ,που ελπίζω κάποια στιγμή να υιοθετήσει,για να μην αισθάνονται αυτοί οι μέγιστοι Νεμεατες του πολιτισμού ,ξεχασμένοι και μόνοι απ’ τον τόπο τους .
Νεμέα …Δύναμη μας οι ανθρωποι μας και η ιστορία 3000 χρόνων.
Μαρία καλή επιτυχία στο Ηρώδειο………Τέλης Καλλης
Nemeahistory .blogspot.com