Το πιο μυστηριώδες μουσείο της Ελλάδας βρίσκεται στην Πελοπόννησο και αποτελείται από κούκλες που μετακινούνται-βίντεο

372
Το Τίμπουλις είναι ένα ιδιόμορφο και μυστηριώδες μουσείο, εγκατεστημένο σε ένα παλιό σπίτι, το οποίο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη (Βίντεο).

Κάπου στην Ελληνική επαρχία υπάρχει ένα μυστηριώδες οίκημα το οποίο αποτελείται από κούκλες που μετακινούνται. Λέγεται «Τιμπούλις» και βρίσκεται στην Πελοπόννησο.

Στην ουσία πρόκειται για ένα παλιό σπίτι, ανάμεσα στο Θολό και Λέπρεο Ηλείας, όπου ένα ζευγάρι που μένει εκεί ο Τίμπορ και η Ούλις έχουν φτιάξει απο παλιά αντικείμενα ένα ιδιόμορφο και μυστηριώδες μουσείο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Καφενείο, παντοπωλείο και μουσείο

Το ιδιαίτερο καφενείο, παντοπωλείο και μουσείο που βρίσκεται στη μέση πουθενά, αποτελείται από παλιά αντικείμενα – αντίκες. Οι ιδιοκτήτες το έστησαν έτσι για να ζουν οι κούκλες τους και έστησαν ένα μοναδικό, ίσως και λίγο ανατριχιαστικό σκηνικό.

Οι κούκλες άλλοτε μοιάζουν να απολαμβάνουν μια μπύρα ή τον καφέ τους ενώ υπάρχει ακόμη και μια κούκλα μωρό σε μια παλιά κούνια. Τα αντικείμενα από τα οποία είναι στημένο αυτό το ιδιότυπο μουσείο είναι από σκουπίδια μέχρι αντίκες αξίας λόγω της παλαιότητάς τους. Όλα δένουν αρμονικά με έναν παράξενο τρόπο και δημιουργούν αυτό το σκηνικό.

Οι κούκλες της βιτρίνας είναι πολλές φορές στημένες στα μπαλκόνια και αν τις δεις από μακριά μπορεί να νομίζεις ότι πρόκειται για αληθινούς ανθρώπους. Μέσα στο κτήριο θα δεις από γιαταγάνια μέχρι μπαούλα και παλιές κούνιες.

Τίμπουλις μουσείο

Το σκηνικό δεν είναι ποτέ το ίδιο

Μάλιστα οι κούκλες δεν μένουν ποτέ στην ίδια θέση. Κάθε φορά που θα πας εκεί θα συναντήσεις ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη και αν θέλετε να πείτε ένα έμπρακτο ευχαριστώ στους ευρηματικούς και φιλόξενους ιδιοκτήτες μπορείτε να κάτσετε να πιείτε τον καφέ σας ή να αγοράσετε κάποιο από τα παραδοσιακά προϊόντα που υπάρχουν προς πώληση.

Μία ενδεικτική γεύση από το «στοιχειωμένο» κουκλόσπιτο – χωριό μπορείτε να πάρετε στο παρακάτω βίντεο.

Video: nikos.tsiak

Πώς θα πάτε

Το «Τίμπουλις» βρίσκεται ανάμεσα στη Ζαχάρω και στην Κυπαρισσία, μεταξύ των χωριών Θολός και Λέπρεο, σε απόσταση μόλις μια ώρα από την Καλαμάτα.

Δείτε την διαδρομή από Ναύπλιο.

πηγή-anagnostis.org/