Ξέσπασε ο παππούς του 13χρονου που δέχτηκε επίθεση από σκυλί -«Πού είναι οι φιλόζωοι;»

563

Άγιο είχε ένα 13χρονο παιδί στο Λαγονήσι, όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από σκύλο. Το περιστατικό έγινε το πρωί της Πέμπτης (27/10), την ώρα που το παιδί πήγαινε με το πατίνι του στο σχολείο, όταν ξαφνικά ένας σκύλος τού όρμησε από πίσω, το έριξε κάτω και ξεκίνησε να το δαγκώνει, με μανία στο κεφάλι, στο μέτωπο, στα μάγουλα.

Για καλή του τύχη στο σημείο εκείνο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης ενός βρεφονηπιακού σταθμού ο οποίος, με άλλους δύο άνδρες, ακινητοποίησαν τον σκύλο για να γλιτώσουν το παιδί, μεταφέροντάς το στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων.

Λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε, ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία», με τη μητέρα να προχωρά σε μήνυση. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος επισκέφθηκε το παιδί στο νοσοκομείο, είπε ότι κάποιος άφησε ανοιχτή την πόρτα με αποτέλεσμα να βγει από το σπίτι.

Ο παππούς του 13χρονου μίλησε στον Alpha και αφού περιέγραψε τα όσα βίωσε ο εγγονός του, εξέφρασε και ένα έντονο παράπονο για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του από κάποια φιλοζωική εταιρεία.

«Έχει αρχίσει να συνέρχεται, αλλά φανταστείτε ένα θηρίο να βρίσκεται πάνω του και να προσπαθεί να το σκοτώσει. Πώς έχει νιώσει και πώς θα το ξεπεράσει, δεν ξέρω. Και πού είναι αυτοί οι φιλόζωοι, που δεν εμφανίστηκε κανένας να πάρει ένα τηλέφωνο, να μάθει γι’ αυτό το παιδί. Πήγαινε σχολείο και ξαφνικά έρχεται ένα σκυλί από πίσω του, το πετάει κάτω και του κάνει επίθεση από πίσω και άρχισε και το δάγκωνε», τόνισε ο παππούς του μικρού.

«Ευτυχώς που πέρασε ένας κύριος κι έδιωξε το σκυλί. Θα το σκότωνε το παιδί! Φανταστείτε ότι το έχει δαγκώσει στο σαγόνι, στο πρόσωπο… Φανταστείτε να το δάγκωνε στον λαιμό. Πώς μπορεί να νιώσει ένας παππούς που ακούει για το εγγονάκι του ότι βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε για την καθοριστική παρέμβαση του ιδιοκτήτη βρεφονηπιακού σταθμού.

Τέλος, ο παππούς του μικρού είπε: «Ήμουν εκτός Αθηνών όταν έγινε το περιστατικό, γιατί δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν εκεί. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε συγγνώμη και είπε ως δικαιολογία ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα και βγήκε ο σκύλος έξω».

πηγή: real.gr