Έξι απίθανες παραλίες στην Κορινθία για μονοήμερη εκδρομή στη θάλασσα- φωτο

69

Μια ανάσα από την Αθήνα, οι παραλίες στην Κορινθία είναι η ιδανική επιλογή για ημερήσιες εξορμήσεις στη θάλασσα.

Με μεγάλο προνόμιο ότι βρέχεται από δύο κόλπους: τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό, θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα και παντός καιρού. Ακολουθούν 6 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο που έρχεται!

Παραλία Μυλοκοπή

Παραλία Μυλοκοπή
Η διπλή παραλία Μυλοκοπή

Η «δίδυμη» παραλία στον κορινθιακό κόλπο που θυμίζει περισσότερο έναν εξωτικό προορισμό. Για πολλά χρόνια, η Μυλοκοπή ήταν το καλά κρυμμένο «μυστικό» των ντόπιων, αφού κυρίως εκείνοι γνώριζαν την ύπαρξη της παραλίας κοντά στο Λουτράκι, δίπλα στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Το σκηνικό εδώ, έρχεται να απογειώσει το καταπράσινο πευκοδάσος που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα με τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά της. Η ακρογιαλιά διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα και δεν διαθέτει καμία οργάνωση, γι’ αυτό και αν την επισκεφτείτε, θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι και να έχετε μαζί την ομπρέλα σας, αλλά και ψυγειάκι με νερό, σνακ και φαγητό, καθώς εδώ δεν υπάρχει ούτε καντίνα.

Παραλία Μυλοκοπή
Όσο πιο νωρίς βρεθεί κάποιος στην παραλία Μυλοκοπή, τόσο καλύτερη θέση θα βρει

Επειδή, πλέον η Μυλοκοπή είναι γνωστή, τα Σαββατοκύριακα, κυρίως, μαζεύει κόσμο, γι’ αυτό καλό είναι να πάτε από νωρίς για να βρείτε σκιερό μέρος να απλώσετε την πετσέτα σας. Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι εύκολη, καθώς ο δρόμος είναι κατηφορικός και χωματόδρομος και σε ορισμένα σημεία κακοτράχαλος. Αν έχετε τετρακίνητο αυτοκίνητο, μπορείτε να φτάσετε μέχρι κάτω, διαφορετικά αφήνετε το αυτοκίνητο σας σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από την παραλία και περπατάτε με τα πόδια.

Πώς πάω στην παραλία Μυλοκοπή: Οδικώς, ακολουθείτε την επαρχιακή οδό Λουτρακίου – Περαχώρας, πριν το χωριό Περαχώρα, θα δείτε πινακίδες προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Συνεχίζετε στην οδό Περαχώρας – Λίμνη Βουλιαγμένης για περίπου 3 χλμ. Πριν τη διασταύρωση προς τη λίμνη, θα δείτε πινακίδα προς Μυλοκοπή, όπου μετά από 3 χλμ. φτάνετε στην παραλία.

Σκαλωσιά

Παραλία Σκαλωσιά
Η παραλία Σκαλωσιά

Με αυτή την παραλία θα φάτε… σκάλωμα. Κοντά στο Λουτράκι συναντάται η Σκαλωσιά, μια παραλία μεγάλη, με βότσαλα, αλλά και απομονωμένη, ιδανική για χαλαρές βουτιές σε ένα πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό με θάλασσα.

Παραλία Σκαλωσιά
Στην παραλία Σκαλωσιά μπορείτε να κάνετε βουτιές μέχρι το ηλιοβασίλεμα

Είναι ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν μια ήσυχη και χαλαρή μέρα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα και βαθυγάλανα νερά του Κορινθιακού. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, που σημαίνει πως θα πρέπει να έρθετε εξοπλισμένοι με ομπρέλες, νερό και φαγητό. Μη φύγετε πριν δείτε το ηλιοβασίλεμα, που είναι εκπληκτικό.

Πώς πάνω στην παραλία Σκαλωσιά: Απέχει από το Λουτράκι μόλις 15 λεπτά και ακολουθείτε το δρόμο που οδηγεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη Μυλοκοπή. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι με άσφαλτο, και μόνο ένα μικρό κομμάτι είναι χωματόδρομος, αλλά καλά διατηρημένος. Για να φτάσετε στην ακτή, κατεβαίνετε μερικά πέτρινα σκαλοπάτια.

Λουτρά Ωραίας Ελένης

Παραλία Λουτρά Ωραίας Ελένης
Λουτρά Ωραίας Ελένης: Ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός στην πλευρά του Σαρωνικού

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να κολυμπήσετε στα νερά που έκανε τα μπάνια της η Ωραία Ελένη; Εξάλλου, σύμφωνα με τον μύθο στις ιαματικές πηγές της περιοχής έκανε τα μπάνια της για να διατηρεί την ομορφιά της. Γι’ αυτό και το χωριό πήρε το όνομα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Κορινθία: Λουτρά Ωραίας Ελένης
Η παραλία Λουτρά Ωραίας Ελένης

Πήρε, όμως, και τη χάρη ως προς την ομορφιά, αφού πρόκειται για έναν όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό στην πλευρά του Σαρωνικού, με καθαρά και γαλανά νερά. Το χωριό διαθέτει δυο παραλίες. Η κεντρική παραλία είναι κατά τόπους οργανωμένη, ενώ πάνω από την πλαζ θα βρείτε πολλές επιλογές σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και beach bar. Φυσικά δεν νοείται να φύγετε από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης χωρίς να επισκεφτείτε την ιαματική πηγή.

Πώς θα πάω στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης: Απέχουν μόλις 85 χιλιόμετρα απ´ το κέντρο της Αθήνας. Ακολουθώντας την οδό Κορίνθου- Επιδαύρου, θα χρειαστείτε μια διαδρομή περίπου μια ώρας για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Μεγάλο και Μικρό Αμόνι

Κοντά στο Σοφικό Κορινθίας, θα συναντήσετε το Αμόνι που χωρίζεται στο Μεγάλο και το Μικρό που στην ουσία πρόκειται για δύο κολπίσκους. Το Μεγάλο Αμόνι είναι μια πανέμορφη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά και βλάστηση που αγκαλιάζει με μοναδικό τρόπο το τοπίο.

Είναι πιο ήσυχη και είναι κατάλληλη για οικογένειες, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν ήρεμα τις βουτιές τους. Το Μικρό Αμόνι, από την άλλη, είναι ιδανικό για εκείνους που προτιμούν πιο πολυσύχναστες καταστάσεις. Προστατεύεται από τους ανέμους και τα νερά είναι πάντα ήρεμα.

Πώς θα πάω στο Μεγάλο και Μικρό Αμόνι: Το Σοφικό απέχει περίπου 95 χλμ από την Αθήνα. Για να φτάσετε εκεί θα πάρετε τον επαρχιακό δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και περίπου 10 χιλιόμετρα μετά την Αλμυρή θα στρίψετε αριστερά για την περιοχή Αμόνι.

Καλογερολίμανο

Ακόμα μία παραλία στην πλευρά του Σαρωνικού, που θα σας μαγέψει. Το Καλογερολίμανο βρίσκεται στο ύψος του Σοφικού και είναι ένας μεγάλος φυσικός κόλπος με καταγάλανα νερά. Η παραλία είναι «φωλιασμένη» ανάμεσα σε πράσινες πλαγιές, και είναι ιδανική για όσους επιθυμούν την απομόνωση και ηρεμία.

Με λευκό βότσαλο, βαθιά νερά και δέντρα κοντά στην παραλία, στο Καλογερολίμανο θα ευχαριστηθείτε σίγουρα τις βουτιές σας και τη μονοήμερη εξόρμησή σας. Επειδή η παραλία δεν είναι οργανωμένη, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες. Λίγη προσοχή αν έχετε πιτσιρίκια, καθώς τα νερά βαθαίνουν απότομα.

Πώς θα πάω στο Καλογερολίμανο: Απέχει 105 χλμ από την Αθήνα. Παίρνετε την επαρχιακή οδό Κορίνθου – Επιδαύρου και στο ύψος του Σοφικού στρίβετε για την παραλία. Χρειάζεται λίγη προσοχή, καθώς στα τελευταία 500 μέτρα περίπου, ο δρόμος στενεύει.

Πευκιάς

Εδώ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Πευκιάς στο Ξυλόκαστρο, έναν προορισμό με πολλούς άσους στις αποσκευές σας, αποτελεί τον απόλυτο προορισμό στη δυτική Κορινθία σε ένα πολύχρωμο σκηνικό από θάλασσα, πεύκα, λεπτό βότσαλο, ξύλινα παγκάκια σε όλο το μήκος της παραλίας.

Εντός του Πευκιά θα βρείτε οργανωμένες γωνιές, αλλά και πολλές ανοργάνωτες, αν προτιμάτε πιο ήσυχες βουτιές. Η θάλασσα του Πευκιά σχεδόν κάθε χρόνο παίρνει τη «γαλάζια σημαία», όμως χρειάζεται προσοχή, καθώς βαθαίνει απότομα. Επίσης, υπάρχουν τρία δημοτικά beach bars.

Πώς θα πάω στον Πευκιά: Σε απόσταση μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, θα βρεθείτε στο Ξυλόκαστρο ακολουθώντας τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Μπορείτε, όμως, να ακολουθήσετε και την παλαιά εθνική οδό, που είναι σαφώς ωραιότερη ως διαδρομή, αφού θα χαζέψετε τα παραλιακά χωριά της Κορινθίας. Επειδή, όμως, το καλοκαίρι έχουν κόσμο, το πιθανότερο να πέσετε σε κίνηση και να κάνετε περισσότερη ώρα.

πηγή-exploringgreece.tv