Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.»μεταξύ των δήμων Αιγιαλείας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

14
Την Τετάρτη 24 Ιουλίου έλαβε χώρα η υπογραφή του καταστατικού ίδρυσης Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Αιγιαλείας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι Δήμαρχοι κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και Βλάσης Τσιώτος υπέγραψαν με ικανοποίηση το καταστατικό ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» .
✅ Πρόκειται για ένα δυναμικό αναπτυξιακό εργαλείο, μια δημοτική εταιρεία η οποία σκοπό έχει να συνδράμει τις τεχνικές υπηρεσίες των δύο δήμων αλλά και άλλων ΟΤΑ, στην εκπόνηση μελετών, καθώς και στην εκτέλεση, εποπτεία και επίβλεψη δημοτικών έργων.
Η δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα δώσει μεταξύ άλλων την δυνατότητα στους δύο Δήμους να στοχεύσουν και να εκμεταλλευτούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα αναγκαίες χρηματοδοτήσεις εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Χρηματοδοτήσεις απαραίτητες για την αγροτική οικονομία, την τουριστική αναβάθμιση, την επιχειρηματική στήριξη, την ενεργειακή αυτονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
🤝Η συνεργασία δύο όμορων Δήμων με κοινά χαρακτηριστικά, προβλήματα, αλλά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, αναβαθμίζει την επιχειρησιακή τους ικανότητα και συμβάλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή πορεία τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
👉 Δείτε εδώ τι δήλωσαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος : https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/…/7982-idrysi…