Γιώργος Πιέτρης-Το Όραμά μου για το Επιμελητήριο Κορινθίας

7
 Το Επιμελητήριο Κορινθίας μπορεί και πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Όραμά μου είναι να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό, σύγχρονο Επιμελητήριο, προσανατολισμένο στην υποστήριξη όλων των επιχειρήσεων της περιοχής μας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τομέα δραστηριότητας.

Με τους νέους συνεργάτες και τον Πρόεδρο, Τάκη Λουζιώτη, θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση αυτού του οράματος.
Οι Στρατηγικές μου Προτεραιότητες
1. Υποστήριξη και Ανάπτυξη των Τοπικών Επιχειρήσεων: Θέλω να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υποστήριξης για τους επιχειρηματίες μας, με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαλείων για την ανάπτυξη και την καινοτομία.
2. Προώθηση της Καινοτομίας: Η Κορινθία έχει τη δυνατότητα να γίνει κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Σκοπός μου είναι να προωθήσουμε συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και πανεπιστημίων, να ενθαρρύνουμε τις startups και να προσελκύσουμε επενδυτές που θα επενδύσουν στον τόπο μας.
3. Ανάπτυξη Δικτύων Συνεργασίας: Η συνεργασία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Θα δημιουργήσουμε συνεργασίες με άλλες επιχειρηματικές οργανώσεις, τοπικούς φορείς και επιμελητήρια, ώστε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις μας και να προάγουμε τα συμφέροντα της Κορινθίας.
Επιπλέον, το Επιμελητήριο πρέπει να χρηματοδοτεί τη συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, προωθώντας έτσι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
4. Προώθηση της Τοπικής Κουλτούρας και Προϊόντων: Θα εργαστούμε για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ των επιχειρήσεων και της κοινότητας. Η Κορινθία έχει πλούσιο πολιτισμό και παράδοση που πρέπει να αναδειχθεί.
5. Στρατηγικός Σχεδιασμός για το Μέλλον: Η ανάπτυξη απαιτεί όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό. Θέλω να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που θα καθορίζει σαφείς στόχους και δράσεις, μετρήσιμα αποτελέσματα και διαρκή αξιολόγηση της προόδου μας.
Με αφοσίωση, πάθος και συνεργασία, μπορούμε να μετατρέψουμε το Επιμελητήριο Κορινθίας σε έναν ισχυρό φορέα που θα υπηρετεί τους επιχειρηματίες της περιοχής μας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξή τους. Είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτή την πρόκληση και να εργαστώ μαζί σας για το κοινό μας όραμα.