ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ: Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας στον β’ γύρο

10

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με 29,7%. Ο Χάρης Δούκας είναι ο δεύτερος που θα τον αντιμετωπίσει στην κάλπη την επόμενη Κυριακή με ποσοστό 21,3%, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό 21,1%. Τέταρτη ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου με 19,5%, 5ος ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,9% και 6η η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,3%.

Η συμμετοχή άγγιξε τις 302.000, ενώ σε ορισμένα εκλογικά κέντρα όπου παρατηρήθηκαν ουρές, η διαδικασία συνεχίστηκε και μετά τις 20:00.

Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία, έκανε λόγο η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι είναι “μεγάλη η ευθύνη μας να μην τους απογοητεύσουμε. Να είμαστε ισχυρή και άξια κυβέρνηση της χώρας όποτε γίνουν εκλογές”.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα δυναμώνουν το κίνημα μας” δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνηςπροσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του μετά την πέμπτη θέση που κατέλαβε μεταξύ των έξι υποψηφίων τόνισε ότι “το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα”.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν και η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή, τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος. “Δεν περιμένουν οι πολίτες από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές” είπε σε άλλο σημείο.

Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι” δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην πρώτη της δήλωση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί αφετηρία για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

ertnews.gr