Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε θάλαμο της Β’ Παθολογικής λόγω της βροχής!

14

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός ασθενή ή κάποιου συνοδού του το βράδυ της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου,..

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός ασθενή ή κάποιου συνοδού του το βράδυ της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όταν λόγω της βροχής κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε θάλαμο της Β’ Παθολογικής Κλινικής, που βρίσκεται στον 5ο όροφο, κάτω από την ταράτσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την εισροή νερού στον χώρο όπου νοσηλεύονταν τρεις ασθενείς, οι οποίοι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε άλλο δωμάτιο, αφού αυτό που βρίσκονταν εκκενώθηκε.

Αυτά έγιναν την ώρα που το νοσοκομείο βρισκόταν σε γενική εφημερία, με τους ασθενείς να συνωστίζονται στα επείγοντα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όπως έγινε γνωστό από το προσωπικό, τουλάχιστον 43 περιστατικά νοσηλεύονταν στο ΤΕΠ, δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού!

Το περιστατικό αυτό, όπως και άλλα ανάλογα που είχαν προηγηθεί στη «ναυαρχίδα» της Δημόσιας Υγείας στη Δυτική Ελλάδα, έρχεται να αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί λόγω των κακοσυντηρημένων υποδομών. Μια κατάσταση που συνδυάζεται με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, δημιουργώντας εκρηκτικές καταστάσεις στο ΕΣΥ της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης.

Στο ΠΓΝΠ του Ρίου είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό πτώσης οροφής σε διάδρομο άλλης κλινικής και μάλιστα δύο φορές, ενώ το «φρακάρισμα» στα ΤΕΠ αποτελεί ένα «σύνηθες» φαινόμενο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους, ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Και τώρα… να πάει ο Αδ. Γεωργιάδης να πει στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς ότι γκρινιάζουν!