Ραγδαίες εξελίξεις στην Αμαλιάδα με τα 3 νεκρά μωρά: Παρέμβαση Εισαγγελέα

17

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον θάνατο ενός άλλου μωρού, της συγκατοίκου της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά.

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, µε αφορµή την υπόθεση µε τα τρία µωρά που «χάθηκαν» σε Αχαΐα και Ηλεία.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο µε αφορµή τον θάνατο ενός άλλου µωρού, της συγκατοίκου της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά.

Ο κ. Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτηµα προς τους προϊσταµένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, ∆ηµήτριο Λιανόπουλο µε αφορµή τα όσα ανέφερε στην εκποµπή της το βράδυ της περασµένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, στην πρεµιέρα του «Φωτός στο Τούνελ», αλλά και το χθεσινό δηµοσίευµα του Κωνσταντίνου Φλαµή, στη «Γνώµη» που αναφέρθηκε στο µυστήριο σε Αχαΐα και Ηλεία.

Τρεις θάνατοι βρεφών, τα οποία αιφνίδια σταµάτησαν να αναπνέουν, απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύµφωνα µε τους γιατρούς, απόγνωση για τους συγγενείς που αναζητούν απαντήσεις.

«Συµπτώσεις που σοκάρουν για τη γυναίκα που βίωσε τρεις φορές τον εφιάλτη να σβήσουν στην αγκαλιά της τρία µωρά», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας στο φως ξανά την υπόθεση.

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, µε αφορµή την υπόθεση µε τα τρία µωρά που «χάθηκαν» σε Αχαΐα και Ηλεία.

«Να σου απαντήσω, να σου πω τι… τα παιδιά φεύγουν, πετάγοµαι στον ύπνο µου, ξυπνάω και φωνάζω τα παιδιά µου», είπε η Ειρήνη Μουρτζούκου, φίλη της µητέρας. Η µητέρα του παιδιού περιέγραψε στο «Τούνελ» πως άφησε για λίγο το µωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωµάτιο, και όταν γύρισε είδε πως δεν ανέπνεε. Στο σπίτι βρίσκονταν µόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του µικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα.

«Οι δύο γυναίκες που µένουν µαζί και δέθηκαν µε τον ανεξήγητο θάνατο των παιδιών τους, ρίχνουν τις ευθύνες στους γιατρούς και ζητούν να ερευνηθεί πώς χάθηκαν τα 3 αγγελούδια», συµπλήρωσε η δηµοσιογράφος. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκοµείου Αµαλιάδας επιµένουν ότι τον Αύγουστο του 2023 το µωρό έφτασε εκεί νεκρό και έκαναν προσπάθειες να το επαναφέρουν.

Η Πατρινή Ειρήνη Μουρτζούκου, στενή φίλη και συγκάτοικος της µητέρας του µικρού Παναγιώτη από την Αµαλιάδα, τον τελευταίο χρόνο ήταν παρούσα και στην νέα απώλεια παιδιού, ενώ σε διάστηµα δεκαπέντε µηνών είχε χάσει τα δύο της βρέφη, το ένα 19 ηµερών και το άλλο 2 µηνών.

Οι τρεις θάνατοι των παιδιών θα διερευνηθούν εκ νέου µέσα από το µικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειµένου να ριχτεί άπλετο φως και να δοθούν οι απαντήσεις που όλοι περιµένουν.

πηγή