Σπύρος Πλατής- Μοιράζομαι μαζί σας σήμερα το αίσθημα της περηφάνιας που νιώθω με πράξεις και όχι λόγια

884
Σε όλη την διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας έχω μάθει να δίνω άμεσα και επιτυχώς λύσεις παρακάμπτοντας όποια εμπόδια παρουσιάζονται.
Ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή από το 2011 με την ένωση των Καποδιστριακών Δήμων σε Καλλικρατικούς, και αφορούσε τις δημοτικές επιχειρήσεις και εταιρείες που είχαν δημιουργηθεί στις δημοτικές ενότητες έκλεισε νομικά το 2011. Φορολογικά όμως υπήρχε εκκρεμότητα ως προς τη λύση και εκκαθάριση τους. Έγιναν κάποιες προσπάθειες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ορίζοντας Ορκωτό Λογιστή χωρίς να έχει γίνει τίποτα ως τον Σεπτέμβριο του 2021 που ανέλαβα Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Οι φορολογικές εκκρεμότητες των δημοτικών επιχειρήσεων και εταιρειών είχαν καταστήσει όμηρους φορολογικά πολλά χρόνια προηγούμενους Δημάρχους και Προέδρους αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων και εταιρειών με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια κατάσταση χωρίς να λύνεται το πρόβλημα.
Στη διάρκεια της θητείας μου ως άμισθος Αντιδήμαρχος Οικονομικών με δικές μου ενέργειες λόγω της εμπειρίας μου στο χώρο των εταιριών, και πάντα με την άψογη συνεργασία των Οικονομικών Υπηρεσιών, καταφέραμε να λύσουμε επιτυχώς αυτό το πρόβλημα κάνοντας όλες τις χρονοβόρες ενέργειες που χρειάστηκαν με τη συνεχή επαφή και συνδρομή της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, με αποτέλεσμα χθες να αναρτηθεί στη Διαύγεια και να ολοκληρωθεί και η πληρωμή του εντάλματος των οφειλών στην ΑΑΔΕ ώστε ο Ορκωτός Λογιστής που έχει ορισθεί να μπορέσει πλέον να λύσει και εκκαθαρίσει αυτές τις εταιρείες.
Μοιράζομαι μαζί σας σήμερα το αίσθημα της περηφάνιας που νιώθω που για μια ακόμη φορά με πράξεις και όχι λόγια, συνεισέφερα στο κοινό καλό των συνδημοτών μου, με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητας και συνέπειας χωρίς να χρειάζομαι τα εύσημα από κανέναν, τιμώντας τις αρχές και τι αξίες με τις οποίες γαλουγήθηκα.