Συνελήφθη αντιδήμαρχος για την μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία

37

Ο αντιδήμαρχος Α.Κ του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συνελήφθη για την φονική και καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία. Ο αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι και μελισσοκόμος φέρεται να εκτελούσε θερμικές εργασίες στις 29 Σεπτεμβρίου στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία.

Ο αντιδήμαρχος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι ο ίδιος προχώρησε σε κάπνισμα μελισσιών από το οποίο ξέσπασε η φωτιά το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθία. Ο αντιδήμαρχος κάλεσε εν συνεχεία την Πυροσβεστική. Το καπνιστήρι το είχε άναψε με πευκοβελόνες, το έπλυνε και στη συνέχεια το πήρε σπίτι του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η φωτιά ξεκίνησε στα 250 μέτρα πιο μακριά, ωστόσο η κατάθεση του δεν απέτρεψε τη σύλληψη του. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συγκεντρώνονται όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, για να υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες του συλληφθέντα ως προς την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς έκανε δηλώσεις σε κανάλια και site σαν να μην συμβαίνει τίποτα, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην περιοχή!

aftodioikisi.gr