Πώς και πώς περιμένουμε τα σπαράγγια κάθε χρόνο και δεν χάνουμε ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως, όπως σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή με χυλοπίτες και πέστο ρόκας.
Δείτε επίσης:
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για το πέστο
Διαδικασία
Πέστο
- Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας αρχικά πολτοποιούμε, στον πολυκόφτη, όλα τα υλικά του πέστο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
Χυλοπίτες
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με πιρούνα στο σκεύος με τα σπαράγγια, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν, το πέστο, το ξύσμα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε, στις χυλοπίτες με σπαράγγια, τη φέτα και σερβίρουμε.
- Πηγή