ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΣΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ: ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ!

88

Η σάλτσα Αγιωργίτικο που δημιούργησα παρέα με τον αγαπημένο μου συνεργάτη, chef Μανώλη Μαυριγιαννάκη του Point A Bar & Restaurant, στο ξενοδοχείο Ηρώδειο, δεν είναι απλά μια ακόμη ωραία συνταγή του Cucina Caruso. Είναι μια συνταγή-δώρο στη Νεμέα με ένα σημαντικό Όραμα και πολύ συγκεκριμένο Στόχο.

wine tasters2Το όραμά της συνταγής, είναι να ενισχύσει την παρουσία της περιοχής της Νεμέας στον γαστρονομικό χάρτη, που έχει ταυτιστεί με την παραγωγή υπέροχων κρασιών από Αγιωργίτικο, με εναλλακτικό και συμπληρωματικό τρόπο: Μέσα από signature dishes που εκμεταλλεύονται τα γαστρονομικά χαρακτηριστικά του Αγιωργίτικου και έτσι το ζητούν ως συνοδευτικό.

Δηλαδή προτείνω ένα έξυπνο και σύγχρονο γαστρονομικό εργαλείο μάρκετινγκ για την ανάπτυξη του Αγιωργίτικου, που …δεν κοστίζει τίποτα. Είναι μια εξαιρετική και απλή συνταγή που την προσφέρω ως δώρο, σε όλους όσους καταλαβαίνουν την αξία και την προοπτική της ιδέας!

Έτσι, ο στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να ασπαστεί κυρίως την ιδέα και μετά την συνταγή, καταρχάς η κοινότητα των οινοποιών της Νεμέας και στη συνέχεια η τοπική κοινωνία και γαστρονομία, από ταβέρνα μέχρι εστιατόριο στην περιοχή (και όχι μόνον) και να την χρησιμοποιήσει στα μενού της ως σάλτσα που συνοδεύει διαφορετικά ψητά κρέατα, από χοιρινό ως κοτόπουλο και από μοσχάρι ως κυνήγι. Δηλαδή, σε πιάτα που θα λένε …”με σάλτσα Αγιωργίτικο”.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ