10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ MASTER ΣΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

141

ι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.

Είναι επίσης οι πρωταγωνιστές του σποτ «Masters of Pasta» της νέας καμπάνιας της Barilla, όπου ο κορυφαίος στην κουζίνα παρουσιάζει στον κορυφαίο στο τερέν, βήμα βήμα, πώς να φτιάξει ένα πιάτο Spaghetti με φρέσκια ντομάτα και μέντα (μπορείς να απολαύσεις το βίντεο εδώ), και μάλιστα με σάουντρακ τη μουσική του Ζορμπά!

BARILLA_ Roger Federer_Davide Oldani

 

Θα μπορούσε, άραγε, ένας κορυφαίος στον αθλητισμό μεν, αρχάριος στη μαγειρική δε, όπως ο Federer, να μυηθεί στην ιεροτελεστία της οποιασδήποτε συνταγής με την ίδια ταχύτητα και ευκολία; Η απάντηση είναι «όχι», γιατί η ιταλική κουζίνα, σε αντίθεση με άλλες εθνικές κουζίνες, δεν απαιτεί μακροχρόνια εμπειρία, απαιτεί όμως σεβασμό στις αρχές που υπηρετεί και ένας top τενίστας: στην απλότητα, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό.

Σε αυτές τις αρχές, φυσικά, υποκλίνεται και ο Davide Oldani, όπως και κάθε σπουδαίος Ιταλός σεφ, που επενδύοντας πάντα σε εξαιρετικά υλικά καταφέρνει να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο χωρίς κόπο. Στην ίδια φιλοσοφία ανήκουν και τα παρακάτω 10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας, που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις κάθε πιάτο με ζυμαρικά ακόμα και αν μέχρι σήμερα… χειρίζεσαι με μεγαλύτερη ευκολία μια ρακέτα παρά μια ξύλινη κουτάλα.

ready_pasta

1. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας:

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ