Έγκλημα δίχως τέλος – Αρχηγός στρατού Ισραήλ: «Θέλω να είμαι σαφής, είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε»

53

Δίχως τέλος είναι το έγκλημα διαρκείας που πραγματοποιεί το Ισραηλινό κράτος-φονιάς απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

 

Δίχως τέλος είναι το έγκλημα διαρκείας που πραγματοποιεί το Ισραηλινό κράτος-φονιάς απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Οι πάνοπλες στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ δηλώνουν, πλέον, έτοιμες, να προχωρήσουν σε ένα ακόμη έγκλημα, καθώς δηλώνουν πως βρίσκονται προ της τελικής εισβολής στη Γάζα. Μετά το ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας, που συνολικά μετράει 5.087 νεκρούς ανάμεσά τους 2.055 παιδιά και το χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων, αλλά και τους 140 νεκρούς μετά από διαρκείς βομβαρδισμούς μέσα σε μόλις μία νύχτα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) Χέρζι Χαλέβι, έκανε ανακοινώσεις από τη νότια μεθοριακή γραμμή, αναφέροντας ότι οι δυνάμεις είναι έτοιμες για εισβολή στη Γάζα. «Θέλω να είμαι σαφής, είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, είπε ότι οι IDF λαμβάνουν την απόφαση για τον ακριβή προγραμματισμό της χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ σε συντονισμό με το πολιτικό κλιμάκιο. Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της χερσαίας επέμβασης, ο ίδιος σημείωσε: «Σε αυτό το στάδιο, υπάρχουν τακτικοί και στρατηγικοί παράγοντες που μας επιτρέπουν περισσότερο χρόνο για να βελτιωθούμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε λεπτό για να είμαστε πιο έτοιμοι». Φυσικά, εννοεί να είναι πιο έτοιμοι για το σφαγιασμό περισσότερων Παλαιστινίων.

Ενώ πρόσθεσε: «Κάθε λεπτό που περνάει, κάνουμε περισσότερες επιθέσεις στον εχθρό, σκοτώνουμε τους μαχητές του, σκοτώνουμε τους διοικητές του, καταστρέφουμε τις υποδομές του και συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις». Κουβέντα, εννοείται, για τα πάνω από 2.000 νεκρά παιδιά (είναι άραγε κι αυτά μαχητές και διοικητές;), ή για την καταστροφή στο νοσοκομείο και τον καταυλισμό προσφύγων (είναι άραγε κι αυτά υποδομές;).

«Τον κρατάμε σε ένταση», ανέφερε ο αρχηγός των IDF, εννοώντας ότι όσο περισσότερο περιμένει η Χαμάς την ισραηλινή εισβολή, τόσο περισσότερο θα αγχώνεται. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις επιπλοκές της προσπάθειας επιστροφής ή διάσωσης των ομήρων που πήρε η Χαμάς από το Ισραήλ.

Πρόκειται για ένα μαζικό έγκλημα…