Έλληνας τραγουδιστής έδειξε το πέος του σε συναυλία (φωτο)

31

Χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα ήταν το σόου του Λήτη στο Σάββατο στο An Club όπου γιόρτασε τα 40 χρόνια του κάνοντας… έκπτωση της πενταετίας του με το θρυλικό ντουέτο του Λήτη και Ιζόλδη (1972-77). Ορμώμενος από την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου, ημερομηνίας που συνέπεσε η συναυλία του, κατέβασε τα παντελόνια του και τους «τα έδειξε» κανονικά αιφνιδιάζοντας τους θαυμαστές του αφιερώνοντας με μίσος το αγαπημένο του και συμβολικό στην περίπτωση τραγούδι του «Νυχτώνει» στους Απριλιανούς δικτάτορες, λέγοντας: «Είναι η ψ… του Λήτη κι έχω εξοχικό στον Ψηλορείτη!». Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε συναυλία στην Ελλάδα, όχι μόνο στο χώρο του ελληνικού ροκ, αλλά και στην ιστορία των συναυλιών στη χώρα μας.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει κάποτε ο Iggy Pop σε συναυλία του στη Γαλλία! Ήταν το τρίτο κομμάτι από την στιγμή που ξεκίνησε το σόου του Λήτη δύο ώρες μετά την έναρξη της live βραδιάς. Το δίωρο που άνοιξε την επετειακή αυτή συναυλία του ήταν αφιερωμένο στους καλεσμένους του, όπου ο ένας διαδέχονταν τον άλλον στην σκηνή και ο Λήτης ως οικοδεσπότης τους παρουσίαζε. Την βραδιά ομόρφυνε η παρουσία – έκπληξη της Ιζόλδης, που μετά από πολλά χρόνια έστω και σαν φυσική παρουσία, γιατί δεν εμφανίστηκε στην σκηνή, έγινε προς χάρη του Λήτη. Σεμνή, όμορφη και κομψή είχε μια διακριτική παρουσία κυρίως στο χώρο, όπου η αδερφή του Λήτη, η Στέλλα Σάννου, πρώην χορεύτρια του μπαλέτου του Φώτη Μεταξόπουλου, είχε footage υλικό του Λήτη για τους φίλους του. Μάλιστα μοιράστηκαν και δώρα με υλικό από τους δίσκους του Λήτη που επιμελήθηκε ο ίδιος ο ρόκερ.

Το συναυλιακό κομμάτι έμοιαζε με… beach party καθώς έπιανε ο ένας μετά τον άλλον την κιθάρα και τραγουδούσε! Πρώτος άνοιξε τη βραδιά ο Κώστας Τουρνάς με την κιθάρα του λέγοντας ιστορίες από τη φιλία του με τον Λήτη και τραγούδια του που ζέσταναν από την αρχή την ατμόσφαιρα στους λίγους και καλούς που βρέθηκαν στο An Club. Στην κορυφαία στιγμή του σετ του τραγούδησε μαζί με τον Λήτη την μεγάλη επιτυχία των Poll “Ήλιε Μου”, σε ένα σπάνιο ντουέτο. Μετά πήρε την κιθάρα του ο Τζώννυ Βαβούρας, χωρίς του Κάντιλακς αυτή τη φορά, σε μια πολύ ιδιαίτερη παρουσία στο χώρο αυτό, που τόσο ο ίδιος, όσο και ο Κώστας Τουρνάς, ανέφεραν ότι έχουν πολλά χρόνια να εμφανιστούν. Την σχετική πλάκα έκανε ο Λήτης στην υποδοχή του Βαβούρα στην σκηνή, πειράζοντάς τον: «Ο φίλος ο Τζώννυ έχει παίξει με τον Κότζακ στην ταινία Το Χρυσό Γλειφιτζούρι»! O Τζώννυ Βαβούρας, κατά κόσμον Γιάννης Αλεξόπουλος, τραγούδησε μεταξύ άλλων τραγουδιών του τα “Paint it Black”, “Eleanor Rigby” και το “Working Class Hero”, ένα τραγούδι που όπως είπε «o John Lennon έφθασε στην ποίηση τον Bob Dylan». Στην συνέχεια πήρε την κιθάρα του ο Τάκης Τυροβολάς, επί σειρά ετών φίλος του Λήτη και έπαιξε τα blues του, μεταφέροντας τις εμπειρίες από την περίοδο που έζησε στην Αμερική. Οι ρυθμοί ανέβηκαν με τους Στίγμα 90 που βγήκαν full band στην σκηνή και δεν ήταν η πρώτη φορά που την έχουν μοιραστεί με τον Λήτη.
Γύρω στα μεσάνυχτα ήρθε η ώρα του Λήτη που αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του εκεί ξεκίνησε το σόου του, λέγοντας ότι “τα χειρότερα ναρκωτικά είναι η θρησκεία, η πολιτική και η τηλεόραση” καθώς πέταξε κι ένα καρφί: «Οι γυναίκες που λένε τους άνδρες γουρούνια, να παντρευτούν κοτόπουλα». Σε μια κοπέλα που ζητούσε επίμονα τον “Τεμπέλη” της είπε: «Θα το παίξουμε, για μια ιδεολογία ζούμε». Ο Λήτης, πάντα απρόβλεπτος, έχει ένα δικό του τρόπο να κρατά το ενδιαφέρον του κοινό του ως το τέλος, όπως τότε στα 70ς και στα 80ς που ήταν πρωτοπόρος στα live του. Η συναυλία του ήταν αφιερωμένη επισήμως σε “Σκύλους, γάτες, γυμνιστές κι επαναστάτες” και ανεπισήμως στην “Παναγιά την 24κάναλη και στον Άη Γιάννη τον παραμορφωτή”!

Πηγή: ogdoo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here