Έφυγε απο τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος

3403

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η συνάδελφός του, Κάκια Ιγερινού.

«Μεγάλη Δευτέρα 2023 αποχαιρετούμε με οδύνη τον πολυαγαπημενο φίλο και συνεργάτη Χρήστο Μπίρο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Μπίρος

Ο Χρήστος Μπίρος γεννήθηκε στην Εράτυρα Κοζάνης στις 5 Φεβρουαρίου 1950. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Παντρεύτηκε με την κτηνίατρο Ρέα Παταλίδου, και απέκτησαν μια κόρη την Κατερίνα Μπίρου, απόφοιτη της Κτηνιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ζούσε στη Γλυφάδα από το 1982.

Έπαιξε σε πολλές παραστάσεις στο θεάτρο. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον αείμνηστο Μίνω Βολανάκη, και μαζί μετέτρεψαν, για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του ’81 τα νταμάρια του Βύρωνα, της Κοκκινιάς και της Πετρούπολης σε Θέατρα και εγκαινίασαν τις Γιορτές των Βράχων.

Θλίψη. «Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος | Gossip-tv.gr

Στην τηλεόραση συμμετείχε σε πάνω από 40 αυτοτελείς σειρές και σήριαλ, όπως: Περί Ανέμων και υδάτων Ο συμβολαιογράφος, Οικογένεια Ζαρντή, Ζωή πατίνι, Η αγία τετράδα, Οι ιερόσυλοι, Δέκα μικροί Μήτσοι, Όλα του γάμου δίς-κολα, Επτά θανάσιμες Πεθερές κ.ά.

Με τη διαφήμιση ασχολήθηκε από το 1969, γυρίζοντας περισσότερα από 10 σποτ, για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, συνεργαζόμενος με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες.