Αντιδράσεις για πολύχρωμο δημοτικό σχολείο στην Κόρινθο – Το συνδυάζουν με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίας

64
Ζητούν απαντήσεις αναφορικά με το γιατί βάφτηκε ξανά το φρεσκοβαμμένο κτήριο.
Newsroom

Αντιδράσεις έχει φέρει το βάψιμο δημοτικού σχολείου στην Κόρινθο. Πολλοί είναι εκείνοι που συνδυάζουν το πολύχρωμο ταβάνι των μπαλκονιών με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίας και εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Όπως μεταδίδει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα Espresso και ο δημοσιογράφος Ιάσονας – Δημήτριος Τσέτσος, αρκετοί γονείς και μέλη του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και βαψίματος των κτιριακών εγκαταστάσεων σχεδιάστηκε -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- η σημαία της «υπερηφάνειας» τεραστίων διαστάσεων στον εξωτερικό χώρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αλλά και από φωτογραφικό υλικό που αναρτήθηκε από χρήστες του facebook, μεταξύ των οποίων και του Συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, φαίνεται ότι μέχρι τις 11 Αυγούστου, που φέρεται ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες ανακαίνισης του σχολείου, τα ταβάνια των μπαλκονιών του είχαν βαφτεί σε χρώμα κίτρινο για το ισόγειο και πορτοκαλί για τον πρώτο όροφο.

Από φωτογραφικό υλικό που έφτασε στην εφημερίδα Espresso και από γραπτή διαμαρτυρία που απεστάλη στο υπουργείο Παιδείας διαπιστώνεται ότι για κάποιον λόγο τα δύο μπαλκόνια βάφτηκαν, εκ νέου.

Ειδικότερα γονέας αναφέρει στην επιστολή του, «διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα Τρίτη 22/8/23 ότι, καθώς τείνουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και βαψίματος του εν λόγω σχολείου, ένα τεράστιο ουράνιο τόξο (LGTBIQ σύμβολο) κοσμεί τον προαύλιο χώρο.

https://www.facebook.com/katerina.ser/posts/10229248162203109?ref=embed_post

Οι αντιδράσεις τον γονέων δεν αρκέστηκαν σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έστειλαν και επιστολές με αποδέκτες τον δήμο, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, την Ιερά Μητρόπολη, τη διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο γονέων.