Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Κόρινθο και Άργος

14

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Κόρινθο και Άργος διοργανώνουν το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών…

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας καλεί στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε Κόρινθο και Άργος.

Στην Κόρινθο θα γίνει προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 10 το πρωί στα Περιβολάκια.

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Άργος, στις 10:30 πμ.

Τα κάλεσμα στην απεργία

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Κόρινθο και Άργος διοργανώνουν το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών…

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας:

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στις 17 Απρίλη απαντά με μαζικά και μαχητικά στην κοροϊδία της κυβέρνησης και των εργοδοτών που κρατούν παγωμένο τον κατώτατο μισθό στο επίπεδο των 714 ευρώ καθαρά,  τη στιγμή που οι γενικευμένες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ενοίκια, σε φάρμακα, σε καύσιμα, σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, έχουν ως αποτέλεσμα να στερούνται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ακόμα και τα πιο βασικά και απαραίτητα.

Απαιτούμε ουσιαστικές  αυξήσεις στους μισθούς. Δίνουμε συνέχεια στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Απεργούμε ξανά, με ορμή, πείσμα και απαιτητικότητα,  διεκδικώντας Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εισόδημά μας, ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα!

Δεν συμβιβαζόμαστε  εμείς να ζούμε με   το καθημερινό άγχος της επιβίωσης και να στερούμαστε ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, τη στιγμή που οι βιομήχανοι του κλάδου συνεχώς αυξάνουν την κερδοφορία τους, κερδοσκοπούν και θησαυρίζουν. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανέχεια.

Δεν ανεχόμαστε την πολιτική που ευθύνεται για τα εργοδοτικά εγκλήματα με τους χιλιάδες σακατεμένους εργαζόμενους και τους εκατοντάδες νεκρούς, που άφησαν την τελευταία πνοή τους μέσα στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς, λόγο των ανύπαρκτων μέτρων ασφάλειας στην εργασία, θυσία στο βωμό του κέρδους.

Η απεργία στις 17 Απριλίου αποτελεί ευθύνη όλων των εργαζομένων του κλάδου! Οργανώνουμε την απάντησή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας! Για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα και για άμεσα μέτρα ανακούφισης ενάντια στην ακρίβεια!

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδο να συμβάλουν με κάθε τρόπο για την επιτυχία της απεργίας. Με συλλογικές διαδικασίες  να οργανώσουν και αυτή τη νέα μάχη απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας που τσακίζουν τις ζωές μας.

Είμαστε απέναντι στη λογική της ανταγωνιστικότητας, του κοινωνικού εταιρισμού, των “αντοχών” της οικονομίας που θυσιάζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και στέλνουμε, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα. Ότι δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και των αφεντικών!

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, υπέκυψαν στους εκβιασμούς και τη τρομοκρατία της εργοδοσίας, τώρα οργανωμένα με το συνδικάτο μας, να κάνουν το περήφανο βήμα της μαχητικής διεκδίκησης!

Όλοι μαζί στον αγώνα για τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας! Έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε την αδιαλλαξία των εργοδοτών  και να αποσπάσουμε νέες κατακτήσεις!

Οι αγώνες μας είναι η εγγύηση και ο μοναδικός τρόπος για να ζήσουμε καλύτερες μέρες και σε αυτό το κάλεσμα δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Κόρινθο και Άργος διοργανώνουν το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών…

Δείτε επίσης

Πάνε πολύ τα «πανηγύρια» Κυβέρνησης για την υπογραφή της «Σύμβασης του Φράγματος Ασωπού»

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Κατώτερο Κλαδικό Μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο. Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024.
 • Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012. Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα
 • 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο. Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.
 • Μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
 • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης».
 • Πηγή