ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ : «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Stop στην ακρίβεια » (VIDEO – ΦΩΤΟ)

63

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ : «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Stop στην ακρίβεια » Με γιγαντοπανό στο υπ. Ανάπτυξης και στο κτίριο του ΟΣΕ στην Καρόλου..

 

Με γιγαντοπανό στο υπ. Ανάπτυξης και στο κτίριο του ΟΣΕ στην Καρόλου, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία και καταδικάζουν την ασκούμενη πολιτική που θυσιάζει που προκαλεί εγκλήματα όπως των Τεμπών, που παράγει την ακρίβεια και τους μισθούς πείνας για να κερδίζουν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Γιγαντοπανό με το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί – Να αποδοθούν ευθύνες –  Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», κρέμασαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, οι εργαζόμενοι κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους, πως δεν θα αφήσουν το έγκλημα να ξεχαστεί.

Λίγο νωρίτερα, ένα γιγαντοπανό με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Stop στην ακρίβεια – Τώρα Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών» υψώθηκε στην πρόσοψη του υπουργείου Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος, με την υπογραφή Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων.

Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν επίσης την πολιτική εξαιτίας της οποίας τα εργατικά δυστυχήματα – εργοδοτικά εγκλήματα πληθαίνουν. Πάνω από 160 εργαζόμενοι δε γύρισαν στο σπίτι τους το 2023 ενώ κάθε 2 ημέρες μετράμε και έναν νεκρό εργάτη.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ : «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Διαβάστε επίσης :

Παραλύει όλη τη χώρα η γενική αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ

Καταγγέλλουν την πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια του λαού, που θέλει ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους μπροστά στις φυσικές καταστροφές και τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα.

Λίγο νωρίτερα, ένα γιγαντοπανό με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Stop στην ακρίβεια – Τώρα Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών» υψώθηκε στην πρόσοψη του υπουργείου Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος, με την υπογραφή Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων

Πηγή