Γέφυρες 2022-2024: «Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες»μουσική εκδήλωση την Δευτέρα, 1η Ιουλίου

24

Γέφυρες 2022-2024: «Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες»

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΕΛΕΝΗ & ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ
«ROOTS & RITUALS»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου,το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώςκαι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας,συνδιοργανώνουν την Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024 και ώρα 21:00, μουσική εκδήλωση στον περιβάλλοντα χώρο του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή παρουσιάζουν ζωντανάμια μουσική παράσταση μοναδικής αισθητικής που κοινωνεί την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της βαλκανικής πολυφωνίας, τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, τον σπαραγμό του πορτογαλέζικουfado, τη δωρικότητα των blues και του gospel της Αμερικής και, φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου.

Έχουν χαρακτηριστεί ως «οιιέρειες της πολυπολιτισμικότητας» μετά από την μακρόχρονη ενασχόλησή τους με τα δημοτικά-παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις παραδοσιακές μουσικές των λαών και να πειραματίζονται µε τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και µε σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο acappella όσο και µε τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.

Με τις αυθεντικές και εκρηκτικές τους ερμηνείες μαγεύουν το κοινό αναδεικνύοντας με την αμεσότητά τους τον παγκόσμιο ήχο με όχημα τραγούδια από όλο τον κόσμο αλλά και τις δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό-ΛαογραφικόΜουσείο Κορίνθου, στο τηλέφωνο 2741025352 (καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, 08:00-13:30).

Μαρία Μέξια

Αρχαιολόγος, MSc

Διευθύντρια Ι.Λ.Μ.Κ.