Ο Δήμος Κορινθίων ξεκίνησε τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις με μία υπέροχη μουσική βραδιά πολιτισμού -φωτο

1563

Η συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων μας  χάρισαν ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι περασμένων δεκαετιών , στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου .

Με φόντο τον Ναό του Απόλλωνα, φωτισμένο με το χρώμα της φαντασίας της πνευματικότητας , του μυστηρίου,  και της ηρεμίας  συνέθεσαν ένα μαγικό περιβάλλον την  Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.

Μας προσέφεραν μελωδίες που μας χαλάρωσαν, ρυθμούς  που μας ταξίδευσαν  στο κοινωνικό γίγνεσθαι μιας διαφορετικής Ελλάδας,  με μουσικές εικόνες που αντανακλούσαν  κομμάτια της ιστορίας του τόπου και των κοινωνικοπολιτικών καταστάσεων που διαδραματίστηκαν αρκετές δεκαετίες πριν.

Πλήθος κόσμου ,σιγοψιθύρισε   στίχους από αγαπημένα ελληνικά  τραγούδια,  που είχαμε λησμονήσει κάποιοι από εμάς και ενθουσίασαν  τους νεότερους που ορισμένοι  ίσως  και δεν τα γνώριζαν . Ένα θαυμάσιο , υπαίθριο μουσικό σινεμά που μας δώρησε ανυπέρβλητες μουσικές εικόνες , αφήνοντας στις ψυχές μας ποιοτική πληρότητα.

Η Χορωδία ΕΡΤ επέστρεψε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου για δεύτερη φορά και μας παρουσίασε    μια μοναδική συναυλία, αφιερωμένη στη μεταπολεμική Ελλάδα, την ξενιτιά, τη βιοπάλη και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Μέσα από τα τραγούδια των Μιχάλη Σουγιούλ, Μίκη Θεοδωράκη, Κώστα Γιαννίδη, Γιώργου Μουζάκη, Τάκη Μωράκη, Μανώλη Χιώτη και άλλων συνθετών που χρωμάτισαν με ξεχωριστό τρόπο τις πρώτες δεκαετίες μετά τον πόλεμο και τα “πέτρινα” χρόνια που ακολούθησαν.

Τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο πολιτισμού Παναγιώτη Λαμπρινό  για την ποιοτική έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων .

Στην συναυλία εκτός από το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το χώρο ,παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης,η Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Αθηνά Κόρκα,  οι αντιδήμαρχοι Γεωργία  Στριμενοπούλου ,Δημήτρης Μανωλάκης ,Τέτα Μπονάτσου, Βαγγέλης Παπαϊωάννου, Χρήστος Μελέτης, Ανδρέας Πούλος,Δήμητρα Τσουλουχά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Χατζής ο Δ.Σ. Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, η Πρόεδρος της Μικρασιατικής στέγης Κορίνθου Βασιλική Ευστρατιάδη … Την συναυλία παρουσίασε η έφορος πολιτισμού του δήμου Κορινθίων Τόνια Τσαναβάρα.