Δήμος Κορινθίων- Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια προς τον Συνοικισμό – Νέο βοηθητικό γήπεδο στο στάδιο

437

Δυο έργα ζωτικής σημασίας είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα για τους δημότες της Κορίνθου, δυο έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα , αποκαθιστούν την ασφάλεια, αλλάζουν την αισθητικήκαι εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Πρόκειται για το έργο κατασκευής νέων πεζοδρομίων και όλων των συνοδευτικών σε αυτά υποδομών προς τον Συνοικισμό της Κορίνθου και την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου 5χ5 στο στάδιο της Κορίνθου για την κάλυψη των αναγκών των σωματείων της πόλης, παράλληλα με την συντήρηση των υποδομών στο στάδιο.Και στα δυο έργα βρέθηκε, προκειμένου από κοντά να ενημερωθεί για την εξέλιξή και παράδοσή τους,  σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλοςσυνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Γιώργο Μαγκλάρα.

Για το έργο που ξεκινά από την οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας και φτάνει έως τον Συνοικισμό ο κ.Δήμαρχος δήλωσε:

«Το είπαμε, το κάναμε. Είχαμε υποσχεθεί νέα πεζοδρόμια από την Εθνικής Ανεξαρτησίας προς το Συνοικισμό, η δέσμευση μας αυτή υλοποιείται!Τα πεζοδρόμια που κατασκευάζουμε πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αποκαθιστούν την κίνηση των πεζών οι οποίοι θα μπορούν με την ολοκλήρωση του έργου να κινούνται με άνεση και ασφάλεια από το κέντρο προς τον Συνοικισμό και αντίστροφα.Είναι ένα έργο που η περιοχή ζητούσε για πολύ καιρό και το υλοποιούμε ως δημοτική αρχή. Σε αυτή την φάση γίνεται από τον εργολάβο η τοποθέτηση των κυβόλιθων ενώ πρέπει να σας πω πως είχε προηγηθεί ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο, αυτός της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ. Με την υπογειοποίηση απαλείφουμε την αισθητική ρύπανση με ότι αυτό συνεπάγεται και προσφέρουμε ένα περιβάλλον αναβαθμισμένο στους πολίτες  και τους επισκέπτες μας. Ακολουθεί το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πατρών και το μεγάλο έργο των 2,8 εκ ευρώ για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλη την πόλη της Κορίνθου»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε σε τεχνικές λεπτομέρειες του έργου ενώ ανακοίνωσε και την έναρξη εργασιών στον σταθμό του ΟΣΕ την προσεχή Τρίτη.

«Με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων προχωρούμε και στην αλλαγή του φωτισμού με σύγχρονη τεχνολογία led. Θα τοποθετηθούν σώματα 7 μέτρων από την συμβολή της οδού Ανεξαρτησίας έως και το ΔΕΛΤΑ της Κορίνθου.Θα διέλθουμε τον Συνοικισμό από την Ιωνίας, θα μπουν στα πεζοδρόμια αντιολισθητικοί βιοκλιματικοί κυβόλιθοι ώστε να απαλείψουμε το πρόβλημα ολισθηρότητας που υπάρχει σήμερα ενώ υπάρχει πρόβλεψηκαι για την κίνηση των τυφλών. Η τοποθέτηση των φωτιστικών θα είναι στην σωστή θέση για να μην ενοχλούν την γραμμή των τυφλών και την κίνηση των πεζών. Το έργο άργησε λίγο γιατί προηγήθηκε η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή . Μαζί με την ανάπλαση που ξεκινά την Τρίτη το πρωί στον ΟΣΕ συνδέουμε δυο ιστορικές περιοχές, τον συνοικισμό και την αγία Άννα  με το κέντρο της πόλης.

Με την ίδια μελέτη αλλάζουμε και τα φώτα της οδού Αθηνών τα 12μέτρα έως την περιοχή του Γαλαξία.»

Στο δεύτερο έργο στο στάδιο της Κορίνθου η παρέμβαση δεν αφορά μόνο στην δημιουργία γηπέδου 5χ5 αλλά και στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των σωματείων. Παράλληλα εκτελούνται εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στο μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου.

«Οι δεσμεύσει μας όπως σας έχω πει πολλές φορές, γίνονται πράξη! Βλέπετε εδώ την έναρξη των εργασιών στο βοηθητικό γήπεδο στο στάδιο της Κορίνθου όπου δημιουργούμε ένα χώρο με σωστές προδιαγραφές για να μπορούν οι νέοι της πόλης και τα σωματεία μας να έχουν τον τρόπο να αθλούνται, να προετοιμάζονται και  να προπονούνται. Είναι σε συνέχεια του έργου για την επισκευή του μεγάλου γηπέδου στο οποίο επιστρέφει ο ΠΑΣ Κόρινθος την μεθεπόμενη Κυριακή, εκεί βελτιώνουμε τις υποδομές , σήμερα τοποθετούμε καθίσματα στις κερκίδες, η αποκατάσταση του τάπητα έχει ξεκινήσει και είναι μια συντονισμένη προσπάθεια του δήμου και του ΚΕΠΑΠ ώστε να ανταποκριθούμε στην επιθυμία των πολιτών για σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων από το σημείο.

«Η τεχνική υπηρεσία συνέταξε την μελέτη για το βοηθητικό γήπεδο minisoccer όπως ζητήθηκα από  το ΚΕΠΑΠ και σήμερα αυτή η μελέτη υλοποιείται. Προς αποκατάσταση αναφορών που έχουν γίνει τελευταία θέλω να επισημάνω και να αποκαταστήσω την αλήθεια για τα δυο έργα που αφορούν το ταρτάν του σταδίου της Κορίνθου και του Χιλιομοδίου,καμία χρηματοδότηση δεν έχει χαθεί όπως ελέχθη. Και τα δυο έργα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ το οποίο έχει πάρει παράταση έως τις 31.12.2023. Συνεπώς και τα δυο έργα, μόλις θα έχουμε τον προυπολογισμό να έργα δημοπρατούνται και ξεκινούν» ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος.

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ γιατί όσα είχαμε βάλει στόχο γίνονται πραγματικότητα. Ακούσαμε τα αθλητικά σωματεία και προχωρούμε στην υλοποίηση των αιτημάτων τους. Δημιουργούμε ένα γήπεδο 5/5 με πλαστικό τάπητα και διαμορφώνουμε τον περιβάλλοντα χώρο με φυσικό χόρτο για να μπορούν και οι μεγάλες ομάδες να προπονούνται.

Στο μεγάλο γήπεδο μπροστά τοποθετούμε νέες κερκίδες ενώ έχει ξεκινήσει και η σπορά από τον εργολάβο για την αποκατάσταση του τάπητα.

Μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στόχος μας είναι να αντικαταστήσουμε το χόρτο» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Γιώργος Μαγκλάρας.