Δήμος Σικυωνίων: Εκδήλωση προς τιμήν του αδελφοποιημένου Δήμου Palazzolo Acreide -φωτο

10

Με μεγάλη συγκίνηση υποδεχθήκαμε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 την αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου δήμου Palazzolo Acreide, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων. Η λιτή και συμβολική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σηματοδοτεί για όλους μας την έναρξη μιας νέας εποχής φιλίας, συνεργασίας και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο πόλεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Salvatore Gallo, η αντιδήμαρχος Nadia Spada και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Francesco Magro του Palazzolo Acreide, καθώς και από πλευράς δήμου Σικυωνίων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Συριάνος, η δημοτική σύμβουλος και εντεταλμένη Τουρισμού Βασιλική Ρέλια, η πρόεδρος της Κοινότητας Κιάτου Αλεξάνδρα Αβραμοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Παπαγγελόπουλος, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων καθώς και αρκετοί πολίτες.

Διαδικτυακό χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να είναι παρών στην εκδήλωση. Επίσης, διαβάστηκαν χαιρετισμοί του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου Κούβα Χρήστου και του τέως δημάρχου Τσουλούφα Άγγέλου, που ήταν ο τελευταίος την εποχή εκείνη δήμαρχος που είχε υπογράψει το σύμφωνο αδελφοποίησης από πλευράς του τότε Δήμου Σικυωνίων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, πραγματοποιήθηκε μια ιστορική αναδρομή στην αδελφοποίηση, που ανέδειξε την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις που αποτελούν τους συνδετικούς ιστούς μεταξύ των δύο δήμων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μεγάλης πολιτιστικής σημασίας γεγονός της τιμητικής βράβευσης, που έγινε το 2009 στην Ελληνική συμμετοχή με τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη στο Teatro Greco των Συρακουσών από τη Σικυώνια Σκηνή του πολιτιστικού τμήματος του τότε Δήμου Σικυωνίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση του φεστιβάλ αρχαίου δράματος των Συρακουσών και του I.N.D.A.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των εκπροσώπων των δύο δήμων, ως ένδειξη καλής θέλησης και φιλίας, και με την υπόσχεση για συνεχή επικοινωνία, προώθηση των κοινών αξιών της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού, καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας στο εγγύς μέλλον.