Δήμος Σικυωνίων: 13 εκατ. ευρώ για αρδευτικά έργα!

610

Δήμος Σικυωνίων: Ακόμα 13 εκατ. ευρώ για αρδευτικά έργα!

Ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει ο Σταματόπουλος για έργα εγγείων βελτιώσεων στον δήμο του!

Επτά νέες χρηματοδοτήσεις για σημαντικά αρδευτικά έργα εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,3 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν και τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Σικυωνίων και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι εγγειοβελτιωτικά έργα:

  • Αρδευτικό Έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας 2.200.000€
  • Αρδευτικά Έργα Καλλιάνων 1.871.075,89€
  • Αρδευτικά έργα Ψαρίου και Κυλλήνης 2.200.000€
  • Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Ασπροκάμπου 1.600.000€
  • Αρδευτικά Έργα Αρχαίας Σικυώνας 2.200.000€
  • Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Μοσιάς 2.158.178,31€
  • Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού δικτύου Στυμφαλίας 1.081.480€

O δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των εντάξεων των παραπάνω αρδευτικών έργων του Δήμου Σικυωνίων ευχαρίστησε τις «άρτιες» όπως τις χαρακτήρισε τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο, Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα, ενταγμένα και χρηματοδοτημένα έργα τα οποία είναι άκρως αναγκαία για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.