Δηλώσεις Β.Νανόπουλου κατά των δηλώσεων Β.Ταγαρά…!!! Οι Κορίνθιοι με “αγωνία”παρακολουθούν τις εξελίξεις…!!!

941
 Βασίλης Νανόπουλος : Τιμώ την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεν επιτρέπω υποκρισία και ιδιοτέλεια
Σχετικά με τις αιχμές που άφησε στην συνέντευξη του ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Β. Ταγαράς έχω να απαντήσω τα εξής:
Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.
Εγώ σέβομαι την ψήφο, την εμπιστοσύνη των πολιτών, υπηρετώ τους πολίτες και δεν εξυπηρετώ επιχειρηματικά συμφέροντα και το πληρώνω το τίμημα εν γνώσει μου .
Εγώ δημιουργώ έναν ομοιογενή συνδυασμό τη συμμαχία πολιτών με νέα πρόσωπα μαζί με το βασικό κορμό της Συμμαχίας Πολιτών .
Αντιθέτως ο κ. Σταυρέλης δημιουργεί έναν ετερόκλητο συνδυασμό με όποιον πρόθυμο υπάρχει αρκεί να του φέρει ψήφους χωρίς να εξετάζει το ποιόν του .
Εγώ δεν έχω ούτε πρόκειται να έχω καταδικασμένο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοφορία, οπλοχρησία ,ξυλοδαρμό κλπ. Μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Σταυρέλης ;
Εγώ δεν έχω και δεν πρόκειται να έχω στο συνδυασμό μου κατηγορούμενο για μεγάλα χρέη προς το δημόσιο και οικονομικά εγκλήματα. Μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Σταυρέλης;
Εγώ δεν έχω βασικό υποστηρικτή καταδικασμένο για πειρατεία διαδικτύου μεγάλης έκτασης , μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Σταυρέλης;
Στο παραπάνω πλαίσιο ο πρώην πρόεδρος του ΚΚΠ ο κ. Ταγαράς παρασύρθηκε από τις σειρήνες του κ. Σταυρέλη και καιρό πριν όπως ο ίδιος έλεγε παντού προσχωρεί αφού όμως πριν αναθέσει όλες τις δαπάνες της χρονιάς, πράγμα που έκανε . Μέσα σε λίγες μέρες, τον Απρίλιο ανέθεσε 426 χιλιάδες ευρώ. Παράδειγμα των αναθέσεων είναι 37 χιλιάδες ευρώ για προβολή του έργου του ΚΚΠ σε εταιρεία με έδρα τη Θήβα και ίδρυση λίγες μέρες πριν την ανάθεση .
Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι η ανάθεση σε εργολάβο 37 χιλιάδων ευρώ για υδροβολη αύλειων χώρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τις υπόλοιπες αναθέσεις μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.
Μετά από όλα αυτά ζητά από το δήμο επιχορήγηση περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για προσλήψεις νέων υπαλλήλων ενώ μπορούσε να δεσμεύσει τα χρήματα από ΚΑΠ του υπουργείου, όπως του είπα να κάνει σε συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία του δήμου.
Με λίγα λόγια από κάποιο σημείο και μετά ο κ. Ταγαράς ξέφυγε από τις βασικές αρχές της διοίκησης και έκανε έργο προσωπικής προβολής και ψηφοθηρίας κάτι ανεπίτρεπτο και για αυτό ζήτησα την παραίτηση του.
Το έργο που έγινε στο ΚΚΠ είναι συλλογική προσπάθεια πολλών με τη υποστήριξη του δημάρχου και όχι μόνο του εκάστοτε προέδρου.
Προτίμησα την παραίτηση του αντί της καθαίρεσης ως συντομότερης διαδικασίας .
Ο κ. Ταγαράς υπαινίσσεται ότι στελέχη της παράταξης μου διαρρέουν και ευθύνομαι εγώ για αυτό. Ο ίδιος δεν ήταν στέλεχος της παράταξής μου αντίθετα ήταν σε αντίπαλη παράταξη στις εκλογές, ήταν με τον κ. Πνευματικό, ήρθε σε μένα και τώρα πάει στον κ. Σταυρέλη. Οι πολίτες θα κρίνουν την συνέπεια και τα κίνητρά του, να αλλάξει τρεις παρατάξεις σε μια θητεία .
Διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι το έργο που δεν έχει γίνει στο ΚΚΠ με τις προσλήψεις νέων υπαλλήλων και ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών, την ίδρυση Κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που ανεπίτρεπτα καθυστέρησε ενώ τα ιδιωτικά λειτουργούν κανονικά , θα υλοποιηθεί από το νέο πρόεδρο και τις υπηρεσίες του δήμου.
Και κάτι τελευταίο όταν ο θεός θέλει να σκοτώσει το μυρμήγκι ξέρετε τι κάνει; του δίνει φτερά.
Kαι ο λαός λέει ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν τους προδότες κανείς.

—————————————————————————————————–

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, Βασίλης Ταγαράς.

Έκανε σύντομο απολογισμό για το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου και όσων έχουν δρομολογηθεί.

Είναι τόσο ογκώδες το έργο, που πραγματικά χρειάστηκε προσπάθεια για να επιλέξω κάποιες από τις δράσεις μας για να σας τις παρουσιάσω. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω και όλους τους εργαζομένους στο ΚΚΠ που συνέβαλαν τα μέγιστα.

Πριν όμως περάσω στην παρουσίαση, θα ήθελα να κάνω μία πολύ σύντομη τοποθέτηση πάνω στην ανακριβέστατη ανακοίνωση του Δημάρχου μετά την παραίτηση μου.

Θα απαντήσω σε ένα προς ένα τα σημεία της ανακοίνωσης. Στην παράγραφο 1 και 2 της ανακοίνωσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρει, από τη μία πως έχει ζητήσει την παραίτηση μου προ καιρού, ενώ στη συνέχεια ότι οι λόγοι της παραίτησης μου είναι προσχηματικοί. Δηλαδή για μία παραίτηση που ζήτησε προ καιρού κιόλας, οι δικοί μου λόγοι είναιπροσχηματικοί.Μάλιστα, αναφέρει πως τάχα μου εξήγησε και τους λόγους. Ας μας τους πει τους λόγους δημόσια.

Οφείλω να γνωρίζω, λέει επίσης, ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται με επιχορήγηση από πόρους του Δήμου. Σας παραθέτω λοιπόν το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Η διάταξη του άρθρου 86 τουΝ.4982/2022 (ΦΕΚ 195/Α΄/2022) με την οποία «Αν η χρηματοδότηση της δράσης«Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολικήεκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων καιατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» δεν επαρκεί γιατην κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών τουαπαιτούμενου προσωπικού που απασχολείται σε αυτή με συμβάσεις εργασίαςΙδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), για οποιονδήποτε ετήσιο κύκλο της,οι Ο.Τ.Α. και τα νομικά τους πρόσωπα καλύπτουν τις δαπάνες αυτές από κάθεείδους τακτικά ή έκτακτα ανειδίκευτα έσοδά τους, ή μπορούν να επιχορηγούνται γιατον σκοπό αυτόν από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης του άρθρου 71 του ν.4509/2017 (Α’ 201).»

Με βάση το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο και το έγγραφο μας (υπ’ αριθ. 523/21-03-2023,σελίδα 9) εξηγούμε στο Δήμαρχο ότι με το αδιάθετο ποσό των 153.256,70€ που προέρχεταιαπό πόρους ΕΣΠΑ, μπορούμε να προσλάβουμε τριάντα πέντε (35) νέους υπαλλήλους, ημισθοδοσία των οποίων μπορεί να καλυφθεί από το προαναφερθέν ποσό για το διάστημααπό 01-09-2023 έως 31-12-2023 και για το υπόλοιπο διάστημα από 01-01-2024 έως31-082024 με δικαίωμα ανανέωσης των συμβάσεων, να ενεργοποιηθεί το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο.

Συμπέρασμα, ο Δήμαρχος είτε δεν ξέρει βασικά πράγματα σχετικά με τη διοίκηση του Δήμου του, είτε εν γνώση του μιλάει με ανακρίβειες.

Στην 3η παράγραφο, επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει τι γράφουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσα, τα οποία τον αποθεώνουν διαρκώς και ρίχνουν λάσπη σε όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη. Το αφήνω στην κρίση σας.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, αναφέρει ότι θα πρέπει να αναρωτηθούν οι πολίτες. Πράγματι, ας αναρωτηθούν οι πολίτες, γιατί γυρίζουν την πλάτη τους στον κ. Δήμαρχο όλοι όσοι τον στήριξαν στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια. Να αναρωτηθούν γιατί, ενώ στηρίξαμε μια προσπάθεια και δώσαμε τη δυνατότητα στον κύριο Νανόπουλο να μπορέσει να διοικήσει, δεν πιστεύει κανείς πλέονστο πρόσωπο του.