Εκπαιδευτικοί: Πάνω από 4.500 διορισμοί ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα – Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας

22
Πως συνδέονται με το χρόνο διορισμών και προσλήψεων οι πίνακες αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε επικοινωνία του alfavita.gr με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τους διορισμούς και την κατανομή κατά βαθμίδα και κατά κλάδο/ειδικότητα των κενών θέσεων προς πλήρωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό η απάντηση ήταν ότι θα υπάρχουν ανακοινώσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι οριστικοί πίνακες

Άλλο ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους εκπαιδευτικούς είναι η έγκαιρη έκδοση από το ΑΣΕΠ των τελικών αξιολογικών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 2ΓΕ/2023, που αφορά στους εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε επικοινωνία του alfavita.gr με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Θάνο Παπαϊωάννου επισημάνθηκε ότι το δυναμικό του ΑΣΕΠ κάνει ότι μπορεί έτσι ώστε οι οριστικοί πίνακες να ανακοινωθούν το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Η εκτίμηση είναι ότι οι μόνιμοι διορισμοί στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν το δεύτερο 10ημερο του Αυγούστου και η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών το τρίτο 10ημερο του Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι το ΑΣΕΠ εξέδωσε τον Ιούλιο του 2023 τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 2ΓΕ/2023 από τους οποίους το υπουργείο Παιδείας «άντλησε» τη σχολική χρονιά που μας πέρασε τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, υπάρχει εισήγηση να προηγηθούν τόσο οι διορισμοί όσο και οι προσλήψεις στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την οποία υπάρχουν οριστικοί πίνακες κατάταξης. 

Μέχρι πότε ισχύουν οι πίνακες εκπαιδευτικών

Οι πίνακες εκπαιδευτικών ισχύουν συνολικά τρία χρόνια από την έκδοση τους. Συγκεκριμένα, οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ισχύουν ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Ως εκ τούτου οι πίνακες της Γενικής Αγωγής των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023,  θα ισχύουν έως τη λήξη του σχολικού έτους 2025 – 2026.

Αντίστοιχα, οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής των προκηρύξεων 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2022 – 2023, ισχύουν έως τη λήξη του σχολικού έτους 2024 – 2025.

πηγή