Εντελώς απροετοίμαστος ο Δήμος Κορινθίων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

35

Μετά από έρευνα που κάναμε και πληροφορίες που συλλέξαμε, είναι δυστυχώς πολλές, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του δήμου είναι εντελώς απροετοίμαστες για να υποδεχτούν μαθητές.

Την φετινή χρονιά, η προετοιμασία των σχολείων όσο αφορά τα θέματα για τα οποία είναι υπεύθυνος ο δήμος, έχει καθυστερήσει υπερβολικά.

Καθαριότητα

Το προσωπικό καθαριότητας παρουσιάστηκε στα σχολεία την Πέμπτη 7/9.  Σε  2 εργάσιμες μέρες πρέπει να καθαριστούν αίθουσες, τουαλέτες, γραφεία, διάδρομοι και προαύλια, που δεν έχουν καθαριστεί όλο το καλοκαίρι. Στην προκειμένη περίπτωση, εάν οι διαδικασίες από την πλευρά του δήμου είχαν ολοκληρωθεί έγκαιρα, το προσωπικό καθαριότητας θα μπορούσε να έχει 5-6 μέρες στη διάθεσή του.

Εργασίες

Στις περισσότερες σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης, ούτε μικροεπισκευές, για να μη μιλήσουμε για χρωματισμούς, ούτε περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου των σχολείων.

Εκπαιδευτικοί σε ρόλο καθαριστή/ καθαρίστριας

Οι εκπαιδευτικοί που παρουσιάστηκαν την 1/9, αναγκάστηκαν να κάνουν μόνοι τους καθαρισμούς και μικροεπισκευές, για να μπορέσουν στη συνέχεια να προετοιμάσουν τα απαραίτητα για το εκπαιδευτικό έργο.

Ο αγιασμός της Δευτέρας 11/9

Λόγω των παραπάνω προβλημάτων και καθυστερήσεων, τηΔευτέρα σε πολλά σχολεία θα γίνει μόνο αγιασμός και τα παιδιά θα αποχωρήσουν χωρίς να πάρουν βιβλία, γιατί οι αίθουσες δεν είναι έτοιμες. Σε κάποια σχολεία, ο Δήμος προσέλαβε και πληρώνει  εργολάβους καθαριότητας, γιατί μετά από τόση καθυστέρηση κατάλαβαν τα σχολεία δεν θα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές.

Όλα τα παραπάνω θα ήταν αποδεκτά αν δεν μας προκαλούσε η δημοτική αρχή, με τον πακτωλό χρημάτων που διατυμπανίζει πως ξοδεύει σε διάφορα μικρά και μεγάλα έργα.

Φαίνεται πως οι σχολικές μονάδες δεν αποτελούν προτεραιότητά της.

Φαίνεται πως ο προεκλογικός πυρετός την έχει εντελώς απορροφήσει.

Φαίνεται πως οι ασφάλεια των μαθητών δεν την απασχολεί καθόλου.

Πολλά «φαίνεται πως» θα μπορούσαμε να προσθέσουμε.

Η Πράσινη Πόλη έχει θέσει προτεραιότητες για να επενδύσει στο δήμο του μέλλοντος.

Οι προτάσεις μας δεν είναι αποτέλεσμα αντιγραφής ή λογοκλοπής είναι προτάσεις ουσίας για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για την ύπαρξη ενός ευχάριστου περιβάλλοντος μάθησης και δημιουργίας.

‘Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Το Γραφείο Τύπου

https://prasinipoli.com