Επίθεση ΙΡΑΝ : Ανοίγουν τις “πύλες της κολάσεως”:Πως σχολιάζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση…

21

Επίθεση ΙΡΑΝ σε ΙΣΡΑΗΛ : Ανοίγουν τις “πύλες της κολάσεως” Πως σχολιάζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση…

Εύφλεκτη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά το ιρανικό μπαράζ κατά του Ισραήλ, με σοβαρότατους κινδύνους για την Ασφάλεια της γύρο περιοχής .

«Γαϊτανάκια» συμμαχιών, συμφερόντων και απειλών σκιαγραφούν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή για την επόμενη ημέρα.

Σας παραθέτουμε τις ανακοινώσεις όσων κομμάτων τοποθετήθηκαν έως τώρα για την επίθεση και τις  επιπτώσεις της:

Υπουργείο Εξωτερικών :

Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια

Σε ανάρτησή του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

ΟΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ» και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια.

Ανακοίνωση  ΚΚΕ

Επίθεση ΙΡΑΝ σε ΙΣΡΑΗΛ : Ανοίγουν τις “πύλες της κολάσεως”

«Η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους, συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή που μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία και το Λίβανο, καθώς επίσης οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα, με την παρουσία ευρωατλαντικών στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμμετοχή και της Ελλάδας, διαμορφώνουν τους όρους για γενίκευση του πολέμου και ανοίγουν τις “πύλες της κολάσεως”. Οι λαοί της περιοχής, μαζί και ο ελληνικός λαός, είναι στη δίνη μεγάλων κινδύνων.

Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, είναι μπλεγμένη μέχρι το λαιμό σε δύο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, με οδυνηρές συνέπειες.

Τώρα να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση της ΝΔ, για να αποσύρει άμεσα την στήριξη της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα “Ύδρα” από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο λαός να μην αποδεχθεί να γίνει “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, να καταδικάσει αποφασιστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και τα ΝΑΤΟϊκά, ευρωατλαντικά κόμματα, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που παλεύει με συνέπεια για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, αποτινάζοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Δείτε επίσης:

ΈΚΤΑΚΤΟ: Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ