ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟ

863

  Εόρτια επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχεςκ. Αναστάσιο Γκιολή και κ. Χαράλαμπο Βυτινιώτη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Οικονόμου, και την Διευθύντρια του Γραφείου του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτα Ασημάκουστα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές, για τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιοκαι τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο.

Ο κ. Περιφερειάρχης εξεφράσθη με θερμούς λόγους για το έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, ιδιαιτέρως στον κοινωνικό τομέα χωρίς να παραθεωρεί και το Πνευματικό της έργο, που είναι η κύρια Αποστολή της αλλά και για την προσωπικότητα του Ποιμενάρχου μας, που αναλώνεται στην διακονία του Λαού, τονίζοντας την «δυνατή του φωνή» για την αφύπνιση των Ελλήνων από τον πνευματικό λήθαργο στον οποίο έχουν πέσει, με αποτέλεσμα τα τραγικά γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, αλλά και για την υπογεννητικότητα που μαστίζει την Χώρα μας, ώστε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν Έθνος. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για το έργο που επιτελέσθηκε κατά το έτος αυτό, που σε τρεις ημέρες τελειώνει, ευχηθείς να συνεχισθεί η συνεργασία και κατά το νέο Έτος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τονκ. Νίκα και τους συνοδούς του για την άριστη συνεργασία της ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου με την Τοπική μας Εκκλησία,ως και για την τιμητική εόρτια επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε ευτυχισμένο το νέο έτος, δύναμη στο έργο τους και αίσια συνέχιση της αγαστής τους συνεργασίας για τοκαλότου Λαού, που, κατά δήλωση του κ. Περιφερειάρχου, και η Εκκλησία και η Πολιτεία τον διακονεί!