Ζωντόβολα είχαν την ηλίθια ιδέα να πετάξουν πέτρες σε μουσείο των Τρικάλων, το οποίο κάποτε ήταν τζαμί, μάλλον ως αντίποινα για την μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, περισσότερο όμως επειδή είναι ανεγκέφαλοι μπάχαλοι και τους αρέσει η καταστροφή.

Το Κουρσούμ Τζαμί ή Τέμενος Οσμάν Σάχ των Τρικάλων είναι κτίσμα του 16ου αιώνα.
“Ονομάζεται έτσι από την τουρκική λέξη κουρσούμ, που σημαίνει μόλυβδος, καθώς ο θόλος του είναι μολυβοσκέπαστος. Κοντά στο τζαμί σώζεται το οκταγωνικό μαυσωλείο του ιδρυτή του, Οσμάν Σαχ, εγγονού του σουλτάνου Σελίμ Α΄, κυβερνήτη της τοπικής επαρχίας (σαντζάκι) ο οποίος πέθανε στα Τρίκαλα το 1567/8. Κατά την παράδοση, ο Οσμάν έκτισε το τζαμί επειδή στα Τρίκαλα θεραπεύτηκε από αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε. Το τζαμί σήμερα είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO και χρησιμεύει σαν χώρος ήπιων εκδηλώσεων…”

Δηλαδή μιλάμε για τεράστιο μέγεθος βλακείας το οποίο σπάει κάθε ρεκόρ!
Έκανε ο Σουλτάνος ένα μουσείο τζαμί στην Τουρκία; Να καταστρέψουμε εμείς ένα μουσείο εδώ!
Να κάνουμε δηλαδή ότι ο ISIS ή οι αρχαιοκάπηλοι, γιατί μόνο αυτοί καταστρέφουν μνημεία!
Μπράβο, ποιος μαλάκας είχε την ιδέα; Να του δώσουμε το βραβείο της ανοικτής παλάμης!
Ότι έτσι εκτιθέμεθα και μάλιστα περισσότερο από τους Τούρκους, αφού αυτοί δεν βανδάλισαν την Αγιά Σοφιά, δεν τους απασχολεί; Που να απασχολήσει τα σανοφάγα; Τώρα οι Τούρκοι θα βγουν κι από πάνω!
Θα λένε “εμείς μπορεί να μετατρέψαμε ένα μουσείο σε χώρο λατρείας, αλλά οι Έλληνες έκαναν φθορές σε μνημείο της UNESCO”!

Μπράβο και πάλι τσιράκια της Άγκυρας!  Ευτυχώς οι ζημιές είναι μικρές.
Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν οι πανηλίθιοι αμέσως, να πληρώσουν τις ζημιές και βέβαια να τιμωρηθούν για την καταστροφή ενός κτηρίου, που όχι μόνο βοηθά την οικονομία της πόλης των Τρικάλων αλλά και είναι και έργο ανυπολόγιστης αξίας.

Μαλάκες ακροδεξιοί, δεν πετάς το χρυσό, που έχεις σε αντίποινα. Αλλά που να καταλάβετε. Κοιτάξτε μη δακρύσει κάνα ψηφιδωτό.

Ωραία πάντως δείξαμε και το επίπεδο του πολιτισμού μας. Πιάσαμε πάτο μαζί με τους Ισλαμοφασίστες του ISIS!

Θα έχουμε πολύ κύρος τώρα στο Εξωτερικό. Ειδικά για τις Μουσουλμανικές συμμαχικές χώρες.

Μπράβο και πάλι! Από το Σουλτάνο. Θα στείλει λουκούμια και μπακλαβά στους βλάκες. Πόσο τον βοήθησε αυτό δε λέγεται.

Γιατί βασικό μας επιχείρημα είναι πως κινδυνεύει ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO! Και μερικοί Έλληνες φασιστομαλάκες σήμερα έκαναν ζημιές σε ένα άλλο μνημείο!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *