Ημερίδα στην Κόρινθο για τον νέο Νόμο «Ισότητα στον Γάμο»

42
Ημερίδα στην Κόρινθο για τον νέο Νόμο «Ισότητα στον Γάμο»  διοργάνωσε   η Δημοτική παράταξη του ΔΗΜΟΥ…

 

 Eνδιαφέρουσα ημερίδα, διοργανώσε   η Δημοτική παράταξη του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ» και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (Παράρτημα Ν. Κορινθίας). Αντικείμενο της ημερίδας είναι ο προβληματισμός  και οι ενστάσεις που έχουν προκύψει από την πρόσφατη θέσπιση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου. Ο ομοφυλοφιλικός γάμος, παρά τις αντιδράσεις  πλειοψηφίας των Ελλήνων, αποτελεί πια Νόμο του κράτους (Ν. 5089/16-2-2024) μετά από τις 176 θετικές ψήφους από βουλευτές των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Ποινικολόγος,  τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο ομιλίας: «Η νομική εφαρμογή του ανάποδου κόσμου στο πα

Ημερίδα στην Κόρινθο για τον νέο Νόμο «Ισότητα στον Γάμο»

ράδειγμα των ομοφυλοφίλων».

Πέρα από τις πολιτικές, ηθικές, θρησκευτικές και κοινωνιολογικές   διαστάσεις του θέματος, αλλά και τις αντίστοιχες  αντιρρήσεις σε αυτό το νομοθέτημα, η συγκεκριμένη ημερίδα θα εστιάσει στα νομικά και ιατρικά εκείνα επιχειρήματα, που στοιχειοθετούν μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική και επιστημονική προσέγγιση, απαλλαγμένη από τυχόν ιδεοληψίες, υπερβολές  και παρερμηνείες.

Ομιλητές είναι καταξιωμένοι επιστήμονες στην Ιατρική και Νομική Επιστήμη, η κ. Καλλιόπη Προκοπάκη, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων τ. Διευθύντρια στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του ΓΝΑ  “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, με τίτλο ομιλίας:  «Η φύση και η βιολογία της γονεϊκότητας».

 

Ο

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση του σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για τον ξυλοδαρμό στο Νοσοκομείο Κορίνθου

κ. Γκουργιώτης Αλέξανδρος, Δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων, με τίτλο οΗμερίδα στην Κόρινθο για τον νέο Νόμο «Ισότητα στον Γάμο»-τητα στον γάμο»: Από την αναλογική ισότητα στην συμπεριληπτική ισοπέδωση.