Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ

769

 Σήμερα το πρωί Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχαστήριο «Άγιος Χαράλαμπος» Καλαμακίου.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Χαράλαμπο, τον βίο και τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη, επισημαίνοντας ότι ο Άγιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες, καθώς ως Ιερεύς και άνθρωπος του Θεού παρέμεινε εδραίος και σταθερός στην Πίστη Του. Είναι γεγονός πως ο Άγιος μαρτύρησε για τον Χριστό και την Εκκλησία του σε μεγάλη ηλικία και οι πιστοί τον επικαλούνται με την διπλή του ιδιότητα, του Ιερέως και του Μάρτυρος, ώστε να πρεσβεύει στον Θεό, αλλά και του ιατρού-αναργύρου, προστάτου από τις λοιμώδους νόσους, ώστε να θεραπεύει τους ασθενείς. Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολλά θαύματα, που επιτέλεσε ο Άγιος δια μέσου των αιώνων, τονίζοντας ιδιαιτέρως σε αυτά την διάσωση της πόλεως των Φιλιατρών από ολοκαύτωμα, που επρόκειτο να διενεργούσαν οι Γερμανοί κατά τα χρόνια της Κατοχής. Ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε ακόμα στην ιδιαίτερη σχέση, που έχει με το Ιερό Ησυχαστήριο, όταν μικρό παιδάκι, είχε επισκεφθεί με την Ενορία του και είχε γνωρίσει τον μακαριστό Γέροντα Αγαθάγγελο.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους προσκυνητές, στον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά στον Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιώνη και στην Γερόντισσα του Ιερού Ησυχαστηρίου Μαγδαληνή να έχουν την χάρη του Αγίου και να λάμπει το πρόσωπό τους από την χαρά του Θεού!