Εκατομμύρια κόκκινα καβούρια πραγματοποίησαν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου την ετήσια πορεία τους στο νησί των Χριστουγέννων κοντά στην Αυστραλία. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή δεκάδες εκατομμύρια τέτοια καβούρια αφήνουν τα σπίτια τους στη στεριά και κατευθύνονται προς τον ωκεανό, προκειμένου να ζευγαρώσουν και να αφήσουν τα αυγά τους.

Η ετήσια «μετανάστευση» των κόκκινων καβουριών στο νησί των Χριστουγέννων πραγματοποιείται μετά τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη πορεία αποτελεί το τουριστικό γεγονός της χρονιάς στο νησί, καθώς τα δάση, οι δρόμοι και οι παραλίες πλημμυρίζουν από την «κατακόκκινη παρέλαση».

Οι τοπικές αρχές φροντίζουν για την προστασία του είδους κλείνοντας ορισμένους δρόμους κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, ενώ τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ενημερώνουν συνεχώς τον κόσμο για την εξέλιξη της «πορείας», όπως σημειώνει το parksaustralia.gov.au.

O πληθυσμός των κόκκινων καβουριών στο Νησί των Χριστουγέννων υπολογίζεται είχε ανέλθει στα 43,7 εκατομμύρια, αλλά η εισβολή ενός είδους μυρμηγκιών φέρεται να έχει οδηγήσει στη μείωση του πληθυσμού των καβουριών κατά 10 με 15 εκατομμύρια.

Τα κόκκινα καβούρια είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με το μέγεθός τους να φτάνει ακόμη και στα 11,5 εκατοστά.

Πηγή: ABC News

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *