Μαρία Βικτωράτου-Κάθε άπραγη δημοτική αρχή κάνει πως ξυπνάει λίγο πριν τις εκλογές…

196
Όταν μια δημοτική αρχή, που από τα 4 χρόνια που έχει να παρουσιάσει έργο, το κάνει λίγους μόλις μήνες πριν τη λήξη της τετραετίας της, για να δείξει ότι υπάρχει και… ξάφνου αρχίζει να φτιάχνει… κάτι από δω, κάτι από κει, κάτι παρά πέρα μόνο αξιόπιστη δεν είναι.
Κάθε άπραγη δημοτική αρχή, κάνει πως ξυπνάει λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
Πόσο προβλέψιμο!
Σκοπός;
Να υπενθυμίσει την ξεχασμένη ύπαρξή της, ρίχνει λίγη άσφαλτο, κάνει λίγη καθαριότητα, κάνει και καμιά επιδιόρθωση, μερεμέτια, μπαλώματα, φτιασιδώματα, βάζει και κάνα φως, διότι πως αλλιώς θα ρίξει μπόλικη στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων;
Δεν είναι ανάγκη να είναι κανένας προφήτης ή μάντης για να αναμένει την “κινητικότητα” της δημοτικής αρχής, ακριβώς την ώρα που σου ζητάει ξανά την ψήφο σου.
Είναι πάγια τακτική, διότι ναι, πώς να το κάνουμε, υπάρχουν κάποιοι που ξεχνούν, ξεχνούν ότι επί τέσσερα χρόνια, περίμεναν.
•Επί 4 χρόνια, περίμεναν οι υποσχέσεις να γίνουν πραγματικότητα.
•Επί 4 χρόνια, περίμεναν το προεκλογικό πρόγραμμα να υλοποιηθεί, όχι όλο φυσικά, ένα μέρος από αυτό έστω.
•Επί 4 χρόνια ζητούσαν τα αυτονόητα, ενίοτε παρακαλούσαν, αλλά οι τοπικοί άρχοντες, αγρόν ηγόραζον.
Αναθαρρήσατε ότι γίνονται έργα;
Για λίγο θα είναι….μη γελιέστε, περί προεκλογικού τρικ πρόκειται, το έχουμε εμπεδώσει πια.
Το ζητούμενο είναι, μια δημοτική αρχή “ενεργητική”, “παρούσα”, όλα τα χρόνια της θητείας της και όχι στην εκπνοή της, μόνο για λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
Μια δημοτική αρχή για όλους τους πολίτες, όχι μόνο για τους ψηφοφόρους της και στους “άλλους” να είναι αδιάφορη, έως και εκδικητική.
Μαρία Βικτωράτου – Καραβούλη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Δημοτικής Ενότητας Κορίνθου
Πνοή Δημιουργίας
Νίκος Σταυρέλης