Μαρία Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καθόλου ηθική, καθόλου αξιοπρέπεια στην κυβέρνησή μας”!

18

Μαρία Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καθόλου ηθική, καθόλου αξιοπρέπεια στην κυβέρνησή μας”!

Μετά τη συγκλονιστική της ομιλία ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η Μαρία Καρυστιανού,  πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη..

Μετά τη συγκλονιστική της ομιλία ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η Μαρία Καρυστιανού,  πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» μίλησε σήμερα στον ANT1, τονίζοντας ότι  “πήγαμε με ένα και μοναδικό σκοπό, να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία. Ζητήσαμε «να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, γιατί στην Ελλάδα δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε. Τους γνωρίζουμε και δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε…”

Μαρία Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καθόλου ηθική, καθόλου αξιοπρέπεια στην κυβέρνησή μας”!

Αναφερόμενη με συνταρακτικό τρόπο στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη σχολίασε με καυστικό τρόπο “Τελικά δεν υπάρχει καθόλου ηθική καθόλου αξιοπρέπεια στην κυβέρνηση μας”!

Συγκεκριμένα η κυρία Καρυστιανού είπε: “Εγώ από την αρχή μιλούσα για χειραγώγηση της δικαιοσύνης (…) μου έκανε εντύπωση πως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας παρόλο που υπάρχουν τόσα στοιχεία συνεχίζουν να εμμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης. Τελικά δεν υπάρχει καθόλου ηθική καθόλου αξιοπρέπεια στην κυβέρνηση μας”.

Εξήγησε ότι  «θέλαμε να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία. Ζητήσαμε να μας παραπέμψουν σε δυο επιτροπές. Επίσης θέλουμε να εξετάσει το θέμα σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις παραλείψεις, να επέμβουν σε θέματα της συγκάλυψης αυτό είναι που μας καίει».

Ζητήσαμε όπως είπε «να επέμβουν στα θέματα απαξίωσης του Κράτους Δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών γενικότερα. Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αυτό είναι το ουσιαστικό, γιατί στην Ελλάδα δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε . Τους γνωρίζουμε και δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε».

Και συνέχισε θέτοντας ερωτήματα όπως «για ποιο λόγο η δικαιοσύνη στο θέμα των Τεμπών δεν κάνει τη δουλειά της, υπάρχουν σκόπιμες παρεμβάσεις, θα έπρεπε να έχει ήδη επέμβει η δικαιοσύνη στο μπάζωμα; Και να έχει ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικά υπεύθυνους; Όλο το βάρος έχει μετακινηθεί σε δύο υπαλλήλους», σχολίασε.

Το επόμενο βήμα που θα κάνουμε, κατέληξε, είναι «να ετοιμάσουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και θα τον παραδώσουμε στην ευρωπαία εισαγγελέα».

Διαβάστε επίσης 

Λουτράκι: Ένα 12χρονο παιδάκι χρειάζεται τη βοήθειά μας!