Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δ. Κορινθίων-Κόρινθος..,

46
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Κορινθίων…Κόρινθος Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας

Με κάθε επισημότητα & μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στην Αρχαία Κόρινθο η εκδήλωση του Δήμου Κορινθίων για την Επέτειο Ανακήρυξης της Κορίνθου από τις εργασίες της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου τον Ιανουάριο του 1822, ως Πρώτης Πρωτεύουσας της Νεότερης Ελλάδας.
Το ξεκίνημα έγινε με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Κορίνθου, με την παρουσία Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, μαθητών του Δημοτικού σχολείου Αρχ.Κορίνθου, Πολιτιστικών Συλλόγων και κατοίκων της ιστορικής έδρας του Δήμου Κορινθίων.
Ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Κορινθίων…Κόρινθος Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας

Οι λόγοι για τους οποίους επελέγη η Κόρινθος ως 1η Πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας είναι:

  1. Συμβολικοί, επειδή η κατάληψη της Ακροκορίνθου υπήρξε γεγονός μεγάλης σημασίας για τους επαναστάτες. 2. Γεωγραφικοί, η Κόρινθος βρισκόταν σε εξαιρετικά επίκαιρη θέση, ανάμεσα σε δύο αξιόλογα λιμάνια, του Λεχαίου και των Κεχριών. 3. Οικονομικοί, καθώς η γεωγραφική της θέση καθιστούσε την Κόρινθο κέντρο αξιόλογης οικονομικής δραστηριότητας. 4. Διοικητικοί, επειδή ήταν ο συνδετικός κρίκος της Πελοποννήσου με την Ρούμελη. 5. Στρατιωτικοί, επειδή είχε στρατηγική σημασία και διέθετε φρούριο οχυρό, τον Ακροκόρινθο. 6. Ιστορικοί, καθώς αποτέλεσε μια από τις σπουδαιότερες ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας. 7. Θρησκευτικοί, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Χριστιανική πίστη των Ελλήνων, την είχε επισκεφθεί ο Απόστολος Παύλος και είχε αποστείλει τις επιστολές του προς Κορινθίους.

Διαβάστε επίσης:

Κόρινθος : Για δεύτερη χρονιά δεν δίνονται τα “Σχολικά Γεύματα”