Νίκος Σταυρέλης: Οι πρώτες 40 ημέρες της θητείας του ως Δήμαρχος

24
Νίκος Σταυρέλης: Οι πρώτες 40 ημέρες της θητείας του ως Δήμαρχος: 
Σας παραθέτουμε την ενημέρωση που ανακοίνωσε ο ίδιος για τις πρώτες 40 ημέρες της θητείας του ως Δήμαρχος: 
Από τις πρώτες 40 ημέρες της θητείας μου ως Δήμαρχος τις 10 ημέρες ήμουν εκτός έδρας για διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων, παραχώρηση ακινήτων αλλά και λήψη εμπειριών και καλών πρακτικών άλλων δήμων.
Επισκέφθηκα:
-Τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την διασφάλιση της χρηματοδότησης των 50.000.000 € του αποχετευτικού έργου λυμάτων Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου και την χρηματοδότηση του ολιστικού προγράμματος διαχείρισης των νερών (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, όμβρια, εξοικονόμηση ενέργειας) προϋπολογισμού 50.000.000 €. Ήδη ο Δήμος είναι ένας από τους 4 δήμους σε όλη την Ελλάδα με προένταξη.
-Τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρήστο Δήμα για τη συνεισφορά του στην παραχώρηση ακινήτου του Υπουργείου Εργασίας στο Δήμο μας για την ανέγερση 3θέσιου ΕΙΔΙΚΟΥ Νηπιαγωγείου στην Κόρινθο.
-Τον Υπουργό κ. Παπαθανάση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ζερβό για τις χρηματοδοτήσεις έργων ΕΣΠΑ (δυστυχώς 4 έργα απεντάχθηκαν επειδή ήσαν ανενεργά για αρκετά χρόνια).
Νίκος Σταυρέλης: Οι πρώτες 40 ημέρες της θητείας του
-Τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για την παραχώρηση και χρηματοδότηση του προαύλειου χώρου του δικαστικού μεγάρου και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΤΑΧΔΙΚ.
-Τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό για διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων με πολύ καλά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.
-Τον Δήμο Γλυφάδας για αυτοψία σε αθλητικά έργα και έργα αναψυχής. Εντός του 2024 θα κατασκευαστεί το πρώτο υπερσύγχρονο λυόμενο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη μας. Θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλα δύο.
-Τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για εμπειρίες στην κοινωνική πολιτική και το καρναβάλι.
-Το ΤΕΘΑ για την παραχώρηση μέρους των ακινήτων του 1)στο στρατόπεδο των Κεχρεών 1,5 στρέμμα για την μονάδα αφαλάτωσης, 2)στο πεδίο Βολής 8 στρέματα για το διϋλιστήριο και τις υδατοδεξαμενές της ΔΕΥΑΚ, 3)το στρατόπεδο Κορίνθου 30 στρέμματα για το αμαξοστάσιο του Δήμου και τα συνεργεία.
-Το ΕΤΑΔ για την παραχώρηση ακινήτων του 1)στο βιότοπο Κοκόσι Αλμυρής για πάρκο αναψυχής , 2)στην Κόρινθο οδός Δαμασκηνού 26 για κατασκευή διθέσιου ή τριθέσιου πρότυπου Νηπιαγωγείου.
Συνεχίζουμε.