ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-“ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ – ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΜΟΧΛΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”

30

“ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ – ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΜΟΧΛΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” γράφει η ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟ

“Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Η Πελοπόννησος, με χιλιόμετρα ακτογραμμής και υπέροχες παραλίες⋅ αμμουδερές και ομαλές στις δυτικές ακτές, βραχώδεις και δαντελωτές στο ανατολικό της τμήμα, είναι ένας από τους πιο ιδανικούς δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές, καθότι προσφέρει ελκυστικές προτάσεις για διασκέδαση, περιήγηση, σπορ κι επαφή με την Ιστορία και τον Πολιτισμό όλο τον χρόνο.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της Πελοποννήσου, όπως η πλούσια Πολιτισμική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά του τόπου και η γεωγραφική ποικιλομορφία μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις στον Τουρισμό, ενισχύοντας την εικόνα της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιου βεληνεκούς και ως τουριστική αγορά με εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ.

Την παρούσα χρονική στιγμή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβάλλεται να υιοθετήσει νέα στρατηγική τουριστικής αναβάθμισης και να εστιαστεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση υψηλότερης αξίας τουριστικών ομάδων (επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα), και στην αύξηση του μέσου εσόδου ανά επισκέπτη και στο άνοιγμα της Πελοποννήσου σε νέες αγορές.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού μέσα στα επόμενα χρόνια, εστιάζοντας στην αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό.

  • Εμπλουτισμός παραδοσιακών προϊόντων και υπηρεσίων όπως: ευεξία, πολυτέλεια, τοπική γαστρονομία.
  • Θαλάσσιος τουρισμός, για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων, για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της προσφοράς των διακοπών με σκάφος αναψυχής/ ιστιοπλοϊκό
  • Τουρισμός πόλεων, εστιασμένος κυρίως στην Καλαμάτα, Τρίπολη, Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Κόρινθος.
  • Πολιτισμικός και Θρησκευτικός Τουρισμός, ο οποίος θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση και την εκμετάλλευση ορισμένων Ιστορικών, Πολιτισμικών και Θρησκευτικών μνημείων και μουσείων της Πελοποννήσου.
  • Συνεδριακός τουρισμός, με στόχο την εδραίωση της θέσης της Πελοποννήσου και την καθιέρωση της ως επίκεντρο •του συνεδριακού τουρισμού για τους διεθνείς οργανισμούς και εταιρίες
  • Αθλητικός τουρισμός (π.χ. γκολφ, προπονητικές δραστηριότητες κ.α.). Η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη υπαρχόντων ή νέων τουριστικών προορισμών, στην προσέλκυση ανθρώπων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  • Σύνθετα τουριστικά καταλύματα με εξοχικές κατοικίες σε παραδοσιακούς και νέους προορισμούς αξιοποιώντας τον σχετικό νόμο και την άδεια διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που επενδύουν σε ακίνητα
  • Αναβάθμιση των τουριστικών προϊόντων.

Έχει έλθει πλέον ο καιρός να διαμορφώσουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο τουριστικής διακυβέρνησης που θα είναι Ανθρωποκεντρικό και ως εκ τούτου ο σχεδιασμός να στηρίζεται στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο, στην Ισόρροπη Περιφερειακή Ανάπτυξη και σε οτιδήποτε αποτελεί Συγκριτικό Πλεονέκτημα για τον προορισμό, με αιχμή του δόρατος, την Ποιότητα και την Αυθεντικότητα στην προσέγγιση των επισκεπτών- ταξιδιωτών.

Το αναπτυξιακό Τουριστικό μοντέλο πρέπει να ανταποκρίνεται στις παρούσες ανάγκες χωρίς όμως να υποθηκεύει τις δυνατότητες των μελλοντικών γενεών.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια καινούρια εμπειρία ζωής προβάλλοντας εξειδικευμένα και αναδεικνύοντας όλες τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού που διαθέτουμε, βελτιώνοντας παράλληλα τις υποδομές. Συνεργαζόμενοι όλοι μαζί ειλικρινά και ειδικά, επιδεικνύοντας μεγαλύτερο επαγγελματισμό και ικανότητα συνεργασίας, συντονισμό στρατηγικών δραστηριοτήτων, σωστή και έγκαιρη προβολή με διαφοροποίηση του προϊόντος μας, μπορούμε να πετύχουμε την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στοχεύοντας πάντα στην ποιότητα σε προσιτή τιμή.

Με Σεβασμό και Τιμή στους πολίτες της Κορινθίας

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

(Εκπαιδευτικός – Διευθύντρια Σπουδών Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας)

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟ

“Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Απ. Παύλου 39 – Κόρινθος

📧 e.antonopoulou4@hotmail.gr

📱 6972869297