Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ-ΦΩΤΟ

847

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εόρτασε τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα  Καθεδρικό ναό της πόλης. Χθες Σάββατο  7 Ιανουαρίου 2023, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Στην πανυγηρική Θεία Λειταυργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος,οι Υφυπουργοί Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλοντος κ. Νίκος Ταγαράς οι Βουλευτές Κορινθίας  Κώστας Κόλλιας και Γιώργος Ψυχογιός, η Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη κα Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, οι Αντιδήμαρχοι  Ιωάννης ΣκέροςΑναστάσιος ΛόντοςΑνδρέας Καραβάς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Λάσκος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος   Σπύρος Καραβάς κ.α. 

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

Μετά το πέρας της  Θ. Λειτουργίας επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και η υποβολή του σεβασμού και των εορτίων ευχών εκ μέρους των παρισταμένων Τοπικών Αρχών προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας. ο οποίος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα, δραστήριο και καλό προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης, π. Ιωάννη Γιαννακά, τους επισήμους και το Εκκλησίασμα, επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού για όλους τους.