Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα στις εξετάσεις για τα ΓΕΛ – Δείτε τα θέματα που έπεσαν στην Έκθεση και Νεοελληνική Γλώσσα.

32
Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα στις εξετάσεις για τα ΓΕΛ – Δείτε τα θέματα που έπεσαν στην Έκθεση και Νεοελληνική Γλώσσα.

Οι μαθητές των ΓΕΛ έκαναν με το δεξί το ποδαρικό στις Πανελλήνιες 2024, με το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα αυτό της Έκθεσης όπως είναι κοινώς γνωστό το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία όλα κύλησαν ομαλά στην έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας χωρίς παρατράγουδα.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ της χώρας θα εξεταστούν την Τρίτη 4 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Οι Πανελλήνιες 2024 των ΓΕΛ γενικών μαθημάτων ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, και ακολουθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων μεταξύ 18 και 28 Ιουνίου. Φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι συνολικά διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καθοριστικό ρόλο για την εισαγωγή των υποψηφίων, αναμένεται να παίξει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). σε σύνολο 450 Τμημάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παραμένει σταθερή στα 411 από αυτά, αυξήθηκε στα 18 και μειώθηκε στα 21. Τα αποτελέσματα των γραπτών και των βάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και τέλη Ιουλίου για τα ΓΕΛ.

Δείτε το θέμα που έπεσε στην Έκθεση ΕΔΩ

Σε λίγη ώρα θα υπάρξει αναλυτική αναφορά στις δυσκολίες των θεμάτων. Η Πρώτη news Koρινθίας θα σας παρέχει τις απαντήσεις στο θέμα Έκθεσης έτσι ώστε οι υποψήφιοι να τσεκάρουν πώς τα πήγαν, καθώς και ξεχωριστό σχολιασμό για κάθε ζητούμενο στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Παράλληλα, απαντήσεις στα θέματα νεοελληνικής γλώσσας θα δώσει και ο ΟΕΦΕ.

Η Πρώτη news Koρινθίας  συμμεριζόμενη το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο   καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Με την ανακοίνωση των θεμάτων της Έκθεσης Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από το Υπουργείο Παιδείας στην Πρώτη news Kορινθίας  θα δημοσιεύουμε σε πρώτο χρόνο τα θέματα που έπεσαν και αμέσως μετά θα δημοσιεύουμε τις απαντήσεις καθώς και το σχολιασμό των προς εξέταση θεμάτων.

πανελληνιεσ 2024 εκθεση ΓΕΛ θεμα

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε λίγο μετά τις 10 το πρωί ως είθισται το θέμα της Έκθεσης και τα υπόλοιπα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι στα ΓΕΛ.