Πόσα οχήματα στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ; – Ερχονται πρόστιμα

518

Υπερβολικά πολλά είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της ελληνικής επικράτειας στα οποία δεν έχει γίνει ο υποχρεωτικός από το νόμο, τεχνικός έλεγχος. Βαριά πρόστιμα μέσω “ψηφιακού πορτοφολιού”…

Ένα τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα είναι το ΚΤΕΟ. Ο τεχνικός έλεγχος δηλαδή που καλούνται να περάσουν τα οχήματα, αρχικά στα τέσσερα έτη όταν είναι καινούρια και κάθε δύο χρόνια από την τετραετία και έπειτα.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με το ΚΤΕΟ καθώς οι περισσότεροι, είτε το ξεχνούν, είτε δεν θέλουν να καταβάλλουν τα 50 σχεδόν ευρώ που κοστίζει. Ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι υποχρεωτικός ενώ στην περίπτωση ο οδηγός του οχήματος δεν διαθέτει το χαρτί του ΚΤΕΟ επιβαρύνεται με πρόστιμο.

Ξέρουμε ότι είναι πολλά τα αυτοκίνητα που δεν έχουν ελεγχθεί και δεν είναι ικανά να κινούνται με ασφάλεια, όμως δεν περιμέναμε το νούμερο αυτό να αγγίζει στην Ελλάδα σχεδόν τα δύο εκατομμύρια.

Σοκάρει το νούμερο

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του πανελληνίου συνδέσμου ιδιωτικών ΚΤΕΟ Κωνσταντίνος Βήκας μιλώντας στην ΕΡΤ, στην εκπομπή» Σαββατοκύριακο από τις 6» και στον δημοσιογράφο Πάρι Ποντίκα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς στη χώρα μας παρατηρείται ένα διαχρονικό φαινόμενο από το 2007, εδώ και 16 χρόνια περίπου, όπου ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κυκλοφορούντων οχημάτων παραμένει ανέλεγκτο. Το 2023, υπολογίζεται σε ένα μέγεθος περίπου 1.8 εκατομμυρίων οχημάτων».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του κ. Βήκα (στο 0:33)

Το 1/3 δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ

Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός και αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/3 των ΙΧ αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ένα ποσοστό που τρομάζει αν αναλογιστεί κανείς την επικινδυνότητα όλων αυτών των αυτοκινήτων που κινούνται σε δημόσιους δρόμους.

newsauto.gr